Aktiviteter och läger

Scout som sover i ett tält. Foto: Magnus Fröderberg.

Det roligaste för många av oss scouter är att åka på scoutläger och uppleva äventyr tillsammans med kompisarna. Vi kan bo i fjällstuga och gå på skidtur eller sova i tält och laga mat över öppen eld med hundratals andra scoutkompisar.

Aktivitetsbanken

I Scouternas aktivitetsbank hittar du lekar, andakter och andra aktiviteter som gör unga redo för livet.

Aktivitetsbanken »

Hajk och läger

I Scouterna får man ofta chans att åka på spännande äventyr, övernatta utomhus eller möta scoutkompisar på andra sidan jorden på en hajk, ett läger eller en världsscoutjamboree.

Hajk och läger »

Äventyret

Äventyret är ett dagläger för barn som vill hitta på något kul på lovet, att få utmana sig själva genom spännande och kluriga aktiviteter tillsammans med andra nya kompisar.

Äventyret »

Scoutkläder och märken

Scouter använder ofta scoutdräkt, som är en blå scoutskjorta, piké eller t-shirt. På scoutskjortan fäster vi märken för att visa bland annat tillhörighet och vilka intressen vi har.

Scoutkläder och märken »

Scouthögtider

Scouterna har flera dagar som vi firar lite extra under året. Dessa är World Thinking Day, Sankt Georgsdagen och Scouternas fredsdag.

Scouthögtider »

Lägerplatser i Sverige

Varje år upplever tusentals scouter äventyr på lägerplatser i Sverige och världen. Scouterna, våra distrikt och kårer äger många av dem. De hyrs ut till scoutgrupper, företag och privatpersoner.

Lägerplatser i Sverige »

Lägerplatser i världen

Som scout har du möjlighet att besöka andra scouter över nästan hela världen. Här hittar du några av de scoutcenter dit du kan åka på läger eller som volontär.

Lägerplatser i världen »