Kvällspaddling med Muurika-middag

Kvällspaddling med Muurika-middag är en aktivitet i Scouternas aktivitetsbank. Öva paddling och få en fin friluftsupplevelse på ett scoutmöte. Muurika får lätt plats i kanot så det är ett perfekt tillfälle att använda den.

För vem passar aktiviteten?

Åldersgrupper: 10-12 år Upptäckarscout, 12-15 år Äventyrarscout.

Gruppstorlek: 1-8 pers, 8-15 pers.

Så genomför du aktiviteten


Informera om att ni ska äta middag på mötet och att ni samlas direkt vid stället där kanoterna ligger. Börja mötet lite tidigare än vanligt så att ni hinner med både paddling och matlagning.

Börja att ge en frukt till alla för att hålla blodsockret uppe. Sedan paddlar ni till vindskydd eller plats med eldstad. Behöver inte vara långt bort.

På plats får varje patrull uppgifter, en ska hacka lök och morötter, en annan korvbitar och svamp osv. En patrull blandar en sås av dipkrydda och gräddfil och en annan kokar nudlar. Grönsakerna och korven wokas i Muurikan.

Grillalternativ: Låt en patrull göra eld, en annan förbereda det som ska grillas t ex grillspett med korv- och grönsaksbitar, en tredje lagar bulgur på stormkök.

Stormköksalternativ: Patrullerna lagar all mat på stormkök, en enklare rätt som de behärskar och tycker om. Ett annat alternativ är att om kåren har en gasmuurika så lagar ni mat på den. Den är lätt att ta med i en av kanoterna.

 

 

Detta material behöver du

Utrustade kanoter.

  • Muurika med gastub.
  • Stormkök.
  • Ingredienser till middag.

Aktiviteten är gjord av

Gunnar Hoseth, scoutledare i Nyköping.