Mullfjällsstugan

Dagstur till Forsaskalets vindskydd

Scouternas moderna fjällanläggning ligger naturskönt och nära trädgränsen på Mullfjället, granne med Åreskutan. Mullfjället bjuder på aktiviteter för alla, året runt.

Mullfjällsstugan är ett självklart val för den äventyrslystna scoutpatrullen, för scoutfamiljer  och privatpersoner som vill njuta av naturen.

Sommar på Mullfjället

Anläggnignen ligger i ett område som erbjuder en mängd aktiviteter.  Skärmflygning, forsränning, bergsklättring, mountainbike eller att ta sig upp på fjället på en hästrygg är några exempel. Från stugan ligger fjällvärlden nära inpå knuten och det finns flera lämpliga dagsturer man kan ta på fjället och kanske även upptäcka den rika floran och faunan som bjuder på en äventyrlig resa i naturens rike.

Vinter på Mullfjället

Under vintern erbjuds fantastiska möjligheter till skidaktiviteter av olika slag. Utanför passerar en av krysslederna upp mot fjället. Närheten till Åre/Duveds världskända liftsystem bjuder på utförsåkning i landets bästa backar.

Mulfjällets toppstuga

Mulfjällets toppstuga

Kurser

Scouternas folkhögskola erbjuder friluftsledarkurser för dig som vill lära dig grunderna i hur du planerar och genomför turer. Kurserna genomförs utifrån en fastställd kursplan som bygger på valda delar ur Fjällsäkerhetsrådets normer för fjälledare. Kurserna genomförs för miljöerna Sommarfjäll och Vinterfjäll. Kontakta Scouternas folkhögskola eller om du är medlem, håll dig uppdaterad när kurserna dyker upp i Scouternas folkhögskolas kurskatalog.

Familjeveckor

De populära familjeveckorna är semesteralternativet för hela familjen, vännerna och de som vill träffa andra fjällvänner. Under dessa veckor finns färdledare till hands för fjällturer, fjällflorastudier och andra äventyr. Många fjällvandringar, utfärder och hantverk är lämpade för barn. Du behöver inte ha varit i fjällen tidigare för att det ska passa. I priset ingår logi, frukost, kvällsfika och färdledare. Det finns även möjlighet att köpa visst material till hantverk.

Fjälläger

Scouternas folkhögskola arrangerar även fjälläger (5 dagar) för ungdomar i åldrarna 12-18, både sommartid och oftast i anslutning till påsklovet. Fjällägren genomförs av elever ur friluftsledarkurserna, som handleds av certifierade utbildare inom Scouterna. Information om fjällhajkerna finns att få i Scoutnet och Scouternas folkhögskolas kurskatalog.

Praktisk information

  • Boende: 30 bäddar fördelade på 8 stycken 2-6 bäddsrum. Stugan är delvis handikappanpassad.
  • Kök: Fullt utrustat för självhushåll för 30 gäster..
  • Lägerängar: Gott om tältplatser finns uppe på Mullfjället.
  • Övrigt: Separat duschutrymme för damer och herrar. Gemensam bastu, torkrum  och ett stort allrum.
  • Sopsortering: Görs av gästerna själva, där behållare för brännbart finns i anslutning till stugan medan övrigt sorterbart medförs ner till Duveds by.
  • Telefonnummer: 0647-200 37.
allrum

Allrum

kök

Kök

Pris

Kommunikationer

Närmsta tågstation är Duved. Mullfjällsstugans läge gör att det inte finns farbar väg ända fram under vinterhalvåret, utan antingen skidar man de sista 3 km fram till stugan eller så kan snöskoter hyras vid någon av de officiella uthyrare i området.

Bokning

Kontakta Scouternas kansli för bokning.
E-post: info@scouterna.se
Telefon: 08-568 432 00