Mullfjällsstugan

Längdskidåkare på topptur

Scouternas moderna fjällstuga ligger naturskönt och nära trädgränsen på Mullfjället, granne med Åreskutan. Mullfjället bjuder på aktiviteter för alla, både för den äventyrslystne skidåkaren och för den som vill uppleva natur och kultur.

Mullfjällsstugan är ett självklart val för den skidsugna scoutpatrullen, scoutfamiljer med vänner och privatpersoner som vill njuta av naturen.

Vinter på Mullfjället

Under vintern erbjuds fantastiska möjligheter till skidaktiviteter av olika slag. Utanför passerar en av krysslederna upp mot fjället. Närheten till Åre/Duveds världskända liftsystem bjuder på utförsåkning i landets bästa backar.

Sommar på Mullfjället

Mullfjällsstugan i Åre-Duvedområdet erbjuder en mängd aktiviteter. Den äventyrslystna kan exempelvis pröva på skärmflygning, forsränning, bergsklättring, mountainbike eller att ta sig upp på fjället på en hästrygg. Fjällvärlden ligger nära inpå knuten och finns flera lämpliga dagsturer man kan ta på fjället och den rika floran och faunan bjuder på en äventyrlig resa i naturens rike.

Familjeveckor

De populära familjeveckorna är semesteralternativet för hela familjen, vännerna och de som vill träffa andra fjällvänner. Under dessa veckor finns färdledare till hands för fjällturer, fjällflorastudier och andra äventyr. Många fjällvandringar, utfärder och hantverk är lämpade för barn. Du behöver inte ha varit i fjällen tidigare för att det ska passa. I priset ingår logi, frukost, kvällsfika och färdledare. Det finns även möjlighet att köpa visst material till hantverk.

Praktisk information

  • Inomhusboende: Fullt modern fjällstation, med 32 bäddar fördelade på 9 stycken 2-6 bäddsrum. Planskiss.
  • Kök: Köket är fullt utrustat för självhushåll med två spisar, samt diskmaskin.
  • Handikappanpassat: Större delen av Mullfjällsstationen är handikappanpassad.
  • Lägerängar: Nej
  • Övrigt: Duschar, bastu, torkrum och ett stort allrum finns.
  • Telefonnummer: 0647-200 37.

Pris

Kommunikationer

Närmsta tågstation är Duved. Mullfjällsstugans läge gör att det inte finns farbar väg ända fram under vinterhalvåret, utan antingen skidar man de sista 3 km fram till stugan eller så avtalar man med stugfogden om scootertransport upp till stugan. För detta tas en liten avgift ut.

Bokning

Kontakta Scouternas kansli för bokning.
E-post: info@scouterna.se
Telefon: 08-568 432 00