Bli scout


I Scouterna hittar du både utmaningar och nya kompisar, oavsett var du bor eller hur du gammal du är. Här kan du uppleva äventyr i naturen, upptäcka nya sätt att lösa problem eller bara ha kul tillsammans medan vi utforskar världen. Och du är självklart med och bestämmer vad vi ska hitta på.

Så går du med i en scoutkår

Bli scout redan idag genom att kontakta din närmaste scoutkår. Skriv in var du bor i rutan nedan och klicka sedan på Sök.

Oftast startar scoutkårernas verksamhet i anslutning till skolornas höstterminsstart men självklart går det, i mån av plats, bra att börja mitt i en termin.

Scout kan du så klart vara hela livet! Här är de olika åldersgrupperna som du kan läsa mer om på respektive undersida.

Spårare 8-9 år

Ikon för spårareLär dig nya saker och träffa nya kompisar redan från första dagen i Scouterna.

Bli Spårarscout »

Upptäckare 10-12 år

Ikon för upptäckareTillsammans med kompisar upplever du äventyr och lär dig nya saker.

Bli Upptäckarscout »

Äventyrare 12-15 år

Ikon för äventyrareÄventyr på riktigt! Lär dig coola saker och åk på läger för att träffa scoutkompisar från hela världen.

Bli Äventyrarscout »

Utmanare 15-18 år

Ikon för utmanareUpplev äventyr i friluftslivet och engagera dig i samhällsfrågor tillsammans med dina kompisar.

Bli Utmanarscout »

Rover 19-25 år

Ikon för roverScouter förbättrar världen! All scouting handlar om samhällsengagemang men det blir aldrig så tydligt som i roveråldern.

Bli Roverscout »

Ledare och kår

Ikon för ledare och kårDet är aldrig för sent att bli scout och det finns massor av olika roller du som vuxen kan ha i Scouterna. Gör skillnad för andra samtidigt som du skapa äventyr för andra och utvecklar ditt ledarskap.

Engagera dig i Scouterna »

Alltid redo

Scouting handlar i grund och botten om att vara en schysst kompis, det är något som alla scouter försöker leva upp till. Till vår hjälp har vi våra värderingar, som grundar sig i scoutlagen och vårt valspråk ”Var redo” och lösen ”Alltid redo”.

Läs mer om Alltid redo »

Vad kostar medlemskapet?

Alla ska ha råd att vara med i Scouterna och få uppleva äventyr och träffa nya kompisar.

Läs mer om medlemsavgiften »

FAQ om Scouterna

Vad gör man i Scouterna? Är Scouterna kopplat till religiös tro? Vad kostar det att bli medlem? När kan jag börja? Här har vi samlat de vanligaste frågorna och svaren om Scouterna.

Läs frågor och svar »