Bli scout

 

Få en spännande och meningsfull fritid med Scouterna! Här får barn, ungdomar och vuxna uppleva äventyr och kompisar. I Scouterna får du leka, utmanas, vara med och bestämma, lösa problem och växa som människa. Du får upptäcka och lära dig nya saker – om naturen, världen och dig själv. Välkommen till Scouterna, här får alla vara med!

Hitta en scoutkår

Det finns över 1000 scoutkårer och ca 70 000 scouter i Sverige. Hitta scoutkårer nära dig genom att skriva in din ort i sökrutan. Nya äventyr väntar på dig, bara några klick härifrån!

 

 

Du kan bli scout när som helst i livet och stanna kvar så länge du vill!
Här är de olika åldersgrupperna som du kan läsa mer om på respektive undersida:

Bli ledare

Du som är vuxen kan engagera dig som ledare i Scouterna. Inga förkunskaper krävs. Scouterna är kända för att lära genom att göra. Men Scouterna är också kända för välutvecklade ledarskapsutbildningar på olika nivåer och med olika teman. Det finns exempelvis kurser i hur man leder en patrull, fjällvandring i olika årstider och anpassat ledarskap, där man lär sig göra verksamheten tillgänglig för barn och unga med ADHD eller autism, och mycket mer.

– Att vara ledare är utmanade och utvecklande, berättar Gabriel Pages. Det är aldrig en situation som är den andra lik. Jag tycker det är fint att kunna få ge vidare kunskap till ungdomarna och se dem växa. Se dem bli sig själva.

Ikon för ledare och kårDet är aldrig för sent att bli scout och det finns massor av olika roller du som vuxen kan ha i Scouterna. Gör skillnad och skapa äventyr för andra samtidigt som du utvecklar ditt ledarskap.

Engagera dig i Scouterna »

 

Spårare 8-9 år

Ikon för spårareLär dig nya saker och träffa nya kompisar redan från första dagen i Scouterna.

Bli Spårarscout »

Upptäckare 10-12 år

Ikon för upptäckareTillsammans med kompisar upplever du äventyr och lär dig nya saker.

Bli Upptäckarscout »

Äventyrare 12-15 år

Ikon för äventyrareÄventyr på riktigt! Lär dig coola saker och åk på läger för att träffa scoutkompisar från hela världen.

Bli Äventyrarscout »

Utmanare 15-18 år

Ikon för utmanareUpplev äventyr i friluftslivet och engagera dig i samhällsfrågor tillsammans med dina kompisar.

Bli Utmanarscout »

Rover 19-25 år

Ikon för roverScouter förbättrar världen! All scouting handlar om samhällsengagemang men det blir aldrig så tydligt som i roveråldern.

Bli Roverscout »

 

 


Alltid redo

Scouting handlar i grund och botten om att vara en schysst kompis, det är något som alla scouter försöker leva upp till. Till vår hjälp har vi våra värderingar, som grundar sig i scoutlagen och vårt valspråk ”Var redo” och lösen ”Alltid redo”.

Läs mer om Alltid redo »

Vad kostar medlemskapet?

Alla ska ha råd att vara med i Scouterna och få uppleva äventyr och träffa nya kompisar.

Läs mer om medlemsavgiften »

FAQ om Scouterna

Vad gör man i Scouterna? Är Scouterna kopplat till religiös tro? Vad kostar det att bli medlem? När kan jag börja? Här har vi samlat de vanligaste frågorna och svaren om Scouterna.

Läs frågor och svar »