Under vårterminen är det dags för World Thinking Day – en dag som firas av scouter över hela världen sedan 1926.

22 februari är ett speciellt datum för många scouter runt om i världen. World Thinking Day, eller Founder’s day som det kallas på vissa platser, är en dag där vi uppmärksammar internationell vänskap och där du kan märka av hur scouting är en rörelse som finns över hela världen.

Men vad gör man då på World Thinking day nuförtiden? WAGGGS, som är en av de två världsscoutorganisationerna, väljer varje år ett tema och tar fram aktiviteter kopplade till det. Årets teman är mångfald, jämlikhet och inkludering.

Thinking Day i andra länder

Thinking Day i andra länder

Hur gör man?

Hur gör man?

WAGGGS har ett programmaterial som du som ledare kan använda tillsammans med dina scouter. Ta del av programmaterialet för 2020 som utforskar ledarskap från andras perspektiv och förutsättningar, uppmuntrar till inkluderande och främjar mångfald i vår rörelse. Programmaterialet ger förslag på massor av aktiviteter att göra kopplade till årets teman. Det finns att ladda ner på engelska, franska, spanska och arabiska.

För att genomföra aktiviteten och bygga upp ett möte tar du tre steg:

1. Genomför aktiviteten “Get ready to play Living Threads”, s. 14 i materialet från WAGGGS.

2. Genomför en aktivitet kopplad till respektive tråd: Mångfald (diversity), jämlikhet (equity) och inkludering (inclusion), s. 12 i materialet från WAGGGS.

3. Reflektera kring vad ni lärt er genom aktiviteterna och skapa era egna mångfaldsarmband genom att tvinna samman de trådar ni samlat genom att spela spelet. Avsluta med att ta en bild och posta på sociala medier med #InOurHands och #WTD2020, s. 54 i materialet från WAGGGS.

Det finns också ett begränsat antal märken att köpa genom Scoutshoppen, tänk på att köpa den i god tid.
WAGGGS använder hashtags för de som deltar i World Thinking Day. Kolla in #WTD2020 eller #InOurHands och låt dig inspireras av andra scouter!