Scouter testade skor från Icebug

Clara Ahlgren i Ingarö Sjöscoutkår var med och testade skor.

Sponsrat innehåll

Skoföretaget Icebug, som nyss har inlett ett samarbete med Scouterna, är kända för sitt hållbarhetstänk och att deras skor har väldigt bra grepp. Vi skickade ut ett gäng scouter för att se om det sistnämnda stämde. 

Vi befinner oss bland skog, berg och myr på Ingarö och har hjälp av våra skotestare Alma, Clara och Hugo från Ingarö Sjöscoutkår och Hugos kompis Julius.

Regnet faller långsamt ner från himlen men stoppar lagom tills det är dags för det första skotestet – bekväma trailskor i Outrun-serien. Patrullen snörar på sig skorna och springer upp för mossbeklädda klippor. Men trots höjdskillnad och hal mossa verkar de behålla greppet.

Gruppen testar skor

Efter det snörar Alma och de andra på sig promenadskor av Rover-modell som ska passa bra för både löpning och hajkande. En fuktig trästock kan vara en utmaning, men patrullen klarar att behålla balansen och greppet hela vägen. Till sist byter patrullen till luftiga sommarskor i modell Eli och gör om samma test på en mossig, lutande trästock – vilket går utmärkt.

Hugo och Clara testar grepp på trästock.

Efter att ha sprungit, balanserat och klafsat på skogsmyr kommer de fram till lägerelden där det väntar varm choklad och en chans att utvärdera skorna. Hur stod de sig och vilken sko gillade de bäst?

 

Clara

Clara Ahlgren 

Omdöme: 

–Alla skor hade bra grepp och var lätta att gå i.

Favoritsko: Rover Women’s RB9X® GTX

 

Alma

Alma Forssander 

Omdöme: 

– Jag tyckte att de var väldigt bra.

Favoritsko: OutRun Women’s RB9X

 

Julius

Julius Graudums 

Omdöme: 

– Framförallt ett bra grepp och lätta att gå i, speciellt på berg och i svår terräng.

Favoritsko: OutRun Men’s RB9X

 

Hugo

Hugo Theander 

Omdöme: 

– Jag tyckte att de var lätta, hade väldigt bra grepp och var sköna att gå i.

Favoritsko: Rover Men’s RB9X
Omdömena är ärliga och de som testat skor har fått svara fritt, trots att artikeln är en del av ett sponsorsamarbete.

 

Kampanj – 20 procent går till scoutkårerna

Fram till sista augusti har Scouterna och Icebug en kampanj där scouter och andra kan köpa skor via icebug.se/scouterna. Ifall de använder koden SCOUTERNA20 så går 20 procent av kampanjomsättningen tillbaka till scoutkårerna genom insamlingskampanjen Rädda Sveriges scoutkårer.