Arrangemang

Swedish Work Party KISC 2023

Upplev våren i de schweiziska alperna. Hjälp till att göra världsscoutcentret i Kandersteg redo för stora 100 års firande under sommaren! Scouterna planerar en så kallad Work Party där hälften är work som grovstädning, reparationer, gräsklippning etc. och den andra hälften är party - fritid och aktiviteter för att kunna upptäcka naturen runtom denna magiska platsen.

Kandersteg International Scout Centre drivs året om av et gäng volontärer från hela världen. De bär rosa t-shirts och tröjor för att vara lätt att hitta och kallas därför för Pinkies. En work party sker i tätt samarbete med Pinkies på plats som vet vad som ska göras och hur. Swedish Work Party 2023 är en möjlighet för dig att få uppleva världsscoutcentret i Kandersteg för en ganska liten avgift, inblick bakom kulisserna och naturupplevelser inklusive.

Planen för the Swedish Work Party 2023 är att en grupp med roverscouter åker tåg till Kandersteg under lördagen för att sedan jobba en vecka söndag-lördag och åka hem igen under söndagen.

VEM?

Målgruppen för detta evenemang är roverscouter mellan 18 och 25 år. 

Du ansöker som individ och behöver inte ha ett befintligt roverlag som följer med. Självklart kan du söka tillsammans med andra från din kår.

NÄR?

29 april - 7 maj 2023*

Observera att beroende på din hemort kan det behövas en avresa kvällen innan och vara så att du kommer hem först på måndag morgonen.

*Tidigare stod det två olika veckor här. Scouterna har nu blivit tilldelad nämnda veckan.

HUR?

Tågresa till och från Kandersteg, boende inomhus på Kandersteg International Scout Centre med andra deltagare från Sverige

KOSTNAD?

500kr I kostnaden ingår administration, platsreservationer, försäkring & ett litet profilpaket. Boendet och maten i Kandersteg bjuder KISC på.

Tågbiljetterna bokas själv av varje deltagare enligt teamets instruktion. Interrailbiljetter kostar 194€ vilket motsvarar ungefär 2 200 SEK.

Koordinator

Eftersom detta är ett roverarrangemang finns inga extra ledare som följer med. Däremot så behöver en deltagare ta rollen som koordinator för gruppen som blir kontaktperson för KISC och har extra koll på gruppens välmående.

Ansökningsprocessen

Man ansöker om att få vara med på Swedish Work Party så man är inte garanterad en plats förrän man har fyllt i en bekräftelseblankett. Denna kommer att komma ut per mail ett efter att du har skickat in din ansökan. Denna måste då fyllas i och skickas in för att bekräfta platsen man erbjudits. Antagningen sker löpande.

Kontakta mig om du undrar något

Fakta

Arrangör

Scouterna

Datum

29 apr 2023 – 7 maj 2023

Plats

Kandersteg, Schweiz

Kostnad

Deltagaravgift 500 kr

Min antal deltagare

8

Max antal deltagare

10

Ansökan

Ansökan öppen 29 jan–27 mar 2023

Ansök här

För dig som är

Rover 19-25 år