Hajk

Explorer Belt 2022

Explorer Belt är ett internationellt arrangemang för dig som är 16-20 år. Du och en kompis gör en vandring under tio dagar i ett europeiskt land. Dessutom får ni möta en annan kultur på nära håll och vara med om spännande möten. Det är en upplevelse utöver det vanliga!

Du och en kompis. Ett land i Europa. En tio dagar lång vandring på minst 160 kilometer. Det är Explorer Belt.

Vandringen är längre än vad de flesta av er genomfört tidigare och den går igenom ett okänt område. Vidare ska du och din parkamrat planera er vandring, med mat och logi, och klara mötet med främmande människor i ett land ni kanske aldrig besökt tidigare.  Därför kan vi garantera att det blir fantastiska möten och minnen för livet! 

Under vandringen ska ni lösa uppgifter. Det kan exempelvis vara allt från hur många invånare landet har, till att ni ska bjuda en invånare på en svensk måltid.

Dessutom måste ni följa några regler: Ni får inte betala för färdiglagad mat eller övernattning. Alltså lagar ni antingen egen mat på stormkök eller blir bjudna på mat, detsamma gäller för sovplats. 

Efter den 10 dagar långa vandringen görs oftast en gemensam rundresa resten av arrangemanget.

Fyra Explorer Belt genomförs under 2022

Explorer Belt 2022 kommer att gå i fyra länder under sommaren 2022 Kroatien, Wales, Spanien och Österrike. Österrike kommer främst vara för dig som haft en plats tidigare på EB men missat din chans pga pandemin och nu är "för gammal".

Kostnad

Priset blir max 16000 kr.

Fakta

Arrangör

Scouterna

Datum

16 jun 2022 – 17 jul 2022

Plats

Plats ej bestämd

Kostnad

Deltagaravgift (max) 16 000 kr

Anmälan

Anmälan öppen 31 dec 2021 – 1 feb 2022

Ansök här

För dig som är

Utmanare 15-18 år

Rover 19-25 år