Kurs

Friluftsledarkurs Kajak, Två skärgårdar

Friluftsledarkurs kajak syftar till att du ska få de erfarenheter och den kunskap du behöver för att tryggt kunna ta med dig scouter på kajakpaddling. Kursen består av tre helger, den första och sista i St Annas vackra skärgårdsmiljö, med start på fredagens kväll och avslut på söndag eftermiddag. Här får du möjlighet att tillsammans med andra scoutledare utveckla dina paddlingsfärdigheter och ditt ledarskap kopplat till scoutmetoden och friluftslivet. Fokus ligger på säkerhet och att leda en grupp i skärgården samt att på personlig nivå behärska vad som krävs för gult paddelpass.

I kursen ingår också att tillsammans med sina kurskamrater planera och genomföra en hajk för äventyrare/utmanare. Hajken genomförs den sista kurshelgen med kursledarna som handledning.

Kursen ges i samarbete med Svenska kanotförbundet och utifrån den europeiska examinationsstandarden Euro Paddle Pass.

Kurshelg 1: Mon, St Annas Skärgård, Östergötland 2021-05-28 – 2021-05-30

Kurshelg 2: Plats meddelas senare 2021-07-02 – 2021-07-04

Kurshelg 3 + Hajk för äventyrare/utmanare: Mon, St Annas Skärgård, Östergötland 2021-08-20 – 2021-08-22

Kursmoment som ingår

– Grundläggande paddelteknik och manövrering – Självräddning och kamraträddning (om du eller andra skulle välta med kajaken), bogsering – Navigering i skärgårdsmiljö och säker färd utifrån väder, vind och andra båtar – Naturvård och fågelskydd – Leda en grupp i kajak – Lägertrivsel

Kring Corona-pandemin

Scouternas folkhögskola följer noga Folkhälsmyndighetens aktuella riktlinjer och rekommendationer. Just nu är ambitionen och förhoppningen att genomföra kursen som planerat, men detta kan, som mycket annat i dessa tider, ändras med kort varsel.

Kontakta mig om du undrar något

Fakta

Arrangör

Nationella utbildningar

Datum

28 maj – 22 aug

Plats

Plats ej bestämd

Kostnad

Deltagaravgift 1800.00

Min antal deltagare

6

Max antal deltagare

9

Anmälan

Anmälan öppen 31 dec 2020 – 11 apr 2021

Ansök här

För dig som är

Rover 19-25 år

Ledare och kår