Kurs

Leda scouting i Bandhagen

Leda scouting är utbildningen för dig som är ny som scoutledare och vill lära dig mer om Scouternas vision, mål och om hur du skapar verksamhet. Kursen hjälper dig att bli tryggare som scoutledare och du får kunskap om det lyssnande och stödjande ledarskapet.

Leda scouting är den kurs som inleder resan på Ledarskapsön och ger grundläggande kunskap i att skapa scouting utifrån Scouternas program samt förståelse för vad ledarskap i Scouterna innebär. Leda scouting har med andra ord stort fokus på att skapa verksamhet som ger dig:

– Förståelse för vad som gör scouting till scouting – Kunskap om hur du planerar ett möte – Förståelse för vad ett ledarskap baserat på Scouternas värderingar innebär, och hur det ger ett stödjande och lyssnande ledarskap

Den här omgången av kursen startar med en distansdel på torsdagskvällen (dator med uppkoppling krävs) och fortsätter sedan med praktik på lördagen (i Bandhagens Scoutkårs lokal, Glanshammarsgatan 51, Hagsätra).

För lördagens kursdel följer vi naturligtvis alla regler och rekommendationer om smittspridning. Dessa kan ändras med kort varsel. En del av kurspassen kommer i möjligaste mån att genomföras utomhus. Är vi inomhus håller vi ordentliga avstånd. Känner du dig krasslig stannar du hemma.

Kurskostnaden inkluderar boken Ledaren – gör dig redo. Vi bjuder på lunch och fika.

Kursen pågår torsdag 17 februari kl 18.30-21.00 och lördag 19 februari 8.00-17.00. Närvaro vid båda tillfällena är obligatoriskt. Detta är en den lite längre varianten av Leda Scouting som ger mer tid för diskussion och erfarenhetsutbyte med de andra kursdeltagarna.

De flesta kårer brukar betala eller subventionera kostnaden för ledarutbildning. Kontrollera med din kår vad som gäller!

Ledare från alla kårer är varmt välkomna till denna kurs!

Kontakta mig om du undrar något

Fakta

Arrangör

Regionala utbildningsgruppen i Stockholm

Datum

17–19 feb

Plats

Hagsätra, Sverige

Kostnad

Deltagaravgift 350.00

Anmälan

Anmälan öppen 28 nov 2021 – 6 feb 2022

Ansök här

För dig som är

Utmanare 15-18 år

Rover 19-25 år

Ledare och kår