Kurs

Leda Scouting i Kärrtorp

Leda scouting är utbildningen för dig som är ny som scoutledare och vill lära dig mer om Scouternas vision, mål och om hur du skapar verksamhet. Kursen hjälper dig att bli tryggare som scoutledare och du får kunskap om det lyssnande och stödjande ledarskapet.

Leda scouting är den kurs som inleder resan på Ledarskapsön och ger grundläggande kunskap i att skapa scouting utifrån Scouternas program samt förståelse för vad ledarskap i Scouterna innebär. Leda scouting har med andra ord stort fokus på att skapa verksamhet som ger dig:

– Förståelse för vad som gör scouting till scouting – Kunskap om hur du planerar ett möte – Förståelse för vad ett ledarskap baserat på Scouternas värderingar innebär, och hur det ger ett stödjande och lyssnande ledarskap

Vi följer naturligtvis alla regler och rekommendationer om smittspridning. Kurspassen kommer i möjligaste mån att genomföras utomhus. Är vi inomhus håller vi ordentliga avstånd. Känner du dig krasslig stannar du hemma.

Kurskostnaden inkluderar boken Ledaren – gör dig redo. Vi bjuder på lunch och fika.

Kursen pågår onsdag 15 september 18-21 och lördag 18 september 9-18. Närvaro vid båda tillfällena är obligatoriskt. Detta är en den lite längre varianten av Leda Scouting som ger mer tid för diskussion och erfarenhetsutbyte med de andra kursdeltagarna.

De flesta kårer brukar betala eller subventionera kostnaden för ledarutbildning. Kontrollera med din kår vad som gäller!

Ledare från alla kårer är varmt välkomna till denna kurs!

Kontakta mig om du undrar något

Fakta

Arrangör

Regionala utbildningsgruppen i Stockholm

Datum

15–18 sep

Åldersgräns (min)

15

Kostnad

Deltagaravgift 350.00

Min antal deltagare

8

Max antal deltagare

16

Anmälan

Anmälan öppen 13 jun–4 sep 2021

Ansök här

För dig som är

Utmanare 15-18 år

Rover 19-25 år

Ledare och kår