Kurs

Leda scouting i korthet Blå Hajken Forsfararna 2021

Vill du utmana dig själv och samtidigt få vara med om ett oförglömligt scoutäventyr? Lära känna både dig själv och få nya vänner? Gör som scouter har gjort i snart 70 år – bli Forsfarare sommaren 2021!

Vi vandrar över myrar och genom stiglösa marker. Djupt inne i skogen, vid undangömda tjärnar och bäckar, har vi våra nattplatser. Enbart med hjälp av stockar och rep kommer du och din patrull bygga er egen timmerflotte och färdas nedför Klarälvens slingrande vatten. Sedan, när skymningen faller och dimman ligger tät över älven, sitter vi Forsfarare nattvakt i skenet från eldstaden.

Som Forsfarare lever du i nuet och varje dag bjuder på nya utmaningar och äventyr. Du lär känna dina patrullmedlemmar och dig själv på en helt ny nivå, kanske finner du till och med vänner för livet. Forsfararna ger dig dessutom en kurs i friluftsliv och ledarskap genom Scouternas folkhögskolas ledarutbildning Leda Scouting och Redo för naturen.

“Man ska vara beredd på att det kommer vara tufft, men man klarar mer än vad man tror. Forsfararna är något av det häftigaste jag varit med om.” Deltagare 2020

Blå Hajken Forsfararna går den 8 juli - 19 juli i norra Värmland. Avgiften för hajken kommer att vara 5250 kr. Blå Hajken Forsfararna är öppen för utmanare födda 2003 - 2005.

Kontakta mig om du undrar något

Fakta

Arrangör

Scouterna

Datum

8–19 jul

Åldersgräns (min)

15

Åldersgräns (max)

18

Kostnad

Standardavgift 0.00

Ansök här