Kurs

Leda scouting i korthet - Moheda

Leda scouting är utbildningen för dig som är ny som scoutledare och vill lära dig mer om Scouternas vision, mål och om hur du skapar verksamhet. Kursen hjälper dig att bli tryggare som scoutledare och du får kunskap om det lyssnande och stödjande ledarskapet.

Leda scouting i korthet - Moheda

Upplägg

Välkommen till Moheda för en dag i leda scouting i Korthet Kursen startar 08.00 och beräknas vara slut senast 16.00

Kursplatser/lokal

Equmeniakyrkan i Moheda

Praktisk info

Medtag anteckningsmaterial Fika och lunch ingår under dagen till ett självkostnadspris om 80 kr.

Utbildningens syfte

Leda scouting är en utbildning som syftar till att ge dig kunskaper som gör att du känner dig ännu tryggare som scoutledare. Det gör vi genom att fokusera på hur du skapar verksamhet för dina scouter, tillsammans med dina scoutledarkollegor. Med hjälp av scoutmetodens delar får du träna på att planera och genomföra verksamhet.

Kursen syftar till att: Ge förståelse för vad som gör scouting till scouting Ge kunskap om hur en planerar ett möte Ge förståelse för vad ett ledarskap baserat på Scouternas värderingar innebär, och hur det ger ett stödjande och lyssnande ledarskap.

Kostnad

Kursen kostar 350:- För det ingår boken ledaren samt ett märke. För dig som är medlem i Östra regionen sker utbildningen kostnadsfritt.

Scouternas folkhögskolas anmälningsregler gäller: https://www.scouternasfolkhogskola.se/for-deltagare/ansokan-antagning/

Kontakta mig om du undrar något

Fakta

Arrangör

Östra regionala utbildningsgruppen

Datum

15 okt 2023

Plats

Moheda, Sverige

Kostnad

Deltagaravgift 350 kr

Min antal deltagare

6

Ansökan

Ansökan öppen 13 aug–1 okt 2023

Ansök här

För dig som är

Utmanare 15-18 år

Rover 19-25 år

Ledare och kår