Kurs

Redo för naturen Hörrs Nygård

Redo för naturen är en grundläggande utbildning i friluftsliv. Du som har liten eller ingen erfarenhet av friluftsliv i svensk natur får kunskap om hur du håller dig varm, torr, mätt och säker. Du behöver inte ha några förkunskaper.

Redo för naturen syftar till att ge dig som deltagare ett praktiskt upplevelsebaserat lärande ute i naturen där du får lära dig friluftsliv genom att leva friluftsliv.

Du kommer bland annat få kunskaper om hur du kan laga mat i naturen, hur en bra rastplats ser ut, var du får vara och vad du får göra i naturen, hur du skyddar dig från regn och kyla och mycket annat. Du lär dig helt enkelt hur du håller dig varm, torr, mätt och säker, vilket är det viktigaste för att ha det riktigt trevlig ute i naturen, och det oavsett om du skulle vara ute en eftermiddag eller en månad.

Innehåll

Grunden i Redo för naturen är: - Allemansrätt - Varm, torr, mätt &säker - En bra rastplats - Material och utrustning

Till detta hoppas vi kunna lägga till lite ”Knep & knåp” i scoutanda, lite enklare programtips utifrån deltagarnas önskemål.

Tid och plats

Vi samlas kl 9:00 vid Hörrs Nygård, sen kommer vi att vandra runt i den fantastiska naturen och räknar med att vara tillbaka vid 17.00

Vad ska jag ta med?

- Ryggsäck med egna matgrejor (mugg, tallrik, bestick) - Kläder efter väder (regnkläder) - Sittlapp/liggunderlag.

Viss utrustning finns att låna. Hör av dig till kursansvarig i så fall.

Kontakta mig om du undrar något

Fakta

Arrangör

Södra regionala utbildningsgruppen

Datum

9 okt

Kostnad

Deltagaravgift (Material, bok och mat 400.00

Anmälan

Anmälan öppen 26 aug–26 sep 2021

Ansök här

För dig som är

Ledare och kår

Familjescouting