Kurs

Redo För Sjön & Leda scouting

Leda scouting är utbildningen för dig som är ny som scoutledare och vill lära dig mer om Scouternas vision, mål och om hur du skapar verksamhet. Kursen hjälper dig att bli tryggare som scoutledare och du får kunskap om det lyssnande och stödjande ledarskapet.

Vad?

Välkommen till en helg där vi kombinerar vår introduktionskurs till scoutledarlivet Leda Scouting med en introduktion till att leda bra och trygga seglingsmöten - Redo för Sjön.

Redo för Sjön är en kurs där du som ny scoutledare för sjöaktiviteter får prova på segling och lära dig grunderna för att känna dig trygg i hemmaviken.

Under kursen kommer vi att segla en del och också gå igenom:

- Sjötermer - Båtdelar - Seglingssätt - Väjningsregler - Säkerhet - etc.

Leda scouting är den kurs som inleder resan på Ledarskapsön och ger grundläggande kunskap i att skapa scouting utifrån Scouternas program samt förståelse för vad ledarskap i Scouterna innebär. Leda scouting har med andra ord stort fokus på att skapa verksamhet som ger dig:

– Förståelse för vad som gör scouting till scouting – Kunskap om hur du planerar ett möte – Förståelse för vad ett ledarskap baserat på Scouternas värderingar innebär, och hur det ger ett stödjande och lyssnande ledarskap

Kursen pågår kl 9-17. Deltagarna delas i två grupper där den ena har Leda Scouting på förmiddagen och Redo för Sjön på eftermiddagen och den andra gruppen tvärtom.

Kurskostnaden inkluderar boken Ledaren – gör dig redo.

De flesta kårer brukar betala eller subventionera kostnaden för ledarutbildning. Kontrollera med din kår vad som gäller!

Måste man vara med i en sjöscoutkår för att gå kursen? Nej, ledare från alla kårer är varmt välkomna till denna kurs!

Kursplats/lokal

Viggbyholms Sjöscoutkår/Näsbyvikens Båtsällskap, Fiskarstigen, Täby

Tid

Lördag och söndag 13-14/5 kl 9-17.

Utrustning

Klä dig som för ett vanligt scoutmöte. Vi siktar på att vara ute hela tiden. Till seglingen behöver du en flytväst och det kan det också vara bra med ett par regnbyxor. Tag med egen lunchmatsäck, vi bjuder på fika. Anteckningsmaterial.

Kursen anordnas i samarbete med Roslagens Scoutdistrikt

Kontakta mig om du undrar något

Fakta

Arrangör

Regionala utbildningsgruppen i Stockholm

Datum

13–14 maj 2023

Plats

Täby, Sverige

Åldersgräns (min)

16

Åldersgräns (max)

99

Kostnad

Deltagaravgift 500 kr

Min antal deltagare

8

Max antal deltagare

48

Ansökan

Ansökan öppen 29 jan–1 maj 2023

Ansök här

För dig som är

Utmanare 15-18 år

Rover 19-25 år

Ledare och kår