Läger

Upplev 2022 Jamboree Edition

Likt en avdelning på Världsscoutjamboreer kommer Upplev Jamboree edition att erbjuda Äventyrarscouter från hela Sverige möjligheten att åka på Jamboree22 utan kår eller medföljande ledare. Tillsammans samlas gruppen en dag innan lägret, på en plats i Skåne, och åker sedan gemensamt till lägerplatsen för en veckas läger utan medföljande kårtraditioner.

Ett vanligt Upplev fokuserar mer på upplevelser och kulturer, och arrangeras vanligtvis utomlands där scouterna får möjlighet att uppleva andra kulturer och träffa scouter utanför Sverige. Däremot kommer Upplev denna gång att åka till lägret Jamboree 2022 som en egen avdelning. Eftersom vi alla kommer från olika kårer med olika bakgrunder blir det istället en gemensam kultur som utvecklas, där alla kan bidra och utforma en som passar gruppen bäst.

Arrangemanget riktar sig till dig som just nu är Äventyrarscout och av olika anledningar inte har möjlighet eller intresse att åka med din egen kår. Det kommer även vara en förträff under våren för att vi ska kunna lära känna deltagarna innan vi åker på lägret. Mer information om det kommer att skickas ut efter sista ansökningsdatum.

För mer information om hur det är att åka på en Jamboree samt andra mer praktiska frågor, finns mer information på Jamboree22s hemsida: https://www.scouterna.se/jamboree22/om/

Kostnad: Max 2900 kr (Vi jobbar kontinuerligt med att reducera kostnader genom att bland annat hitta mer prisvärda alternativ samt fondansökningar. Kostnad för resa till och från läger och eventuell förträff tillkommer.)

Ansökan är förlängd och är nu satt att stänga den 31:e maj.

Kontakta mig om du undrar något

Fakta

Arrangör

Scouterna

Datum

29 jul 2022 – 6 aug 2022

Kostnad

Deltagaravgift 2 900 kr

Max antal deltagare

40

Anmälan

Anmälan öppen 21 dec 2021 – 1 jun 2022

Ansök här

För dig som är

Äventyrare 12-15 år