Projekt

COP26 - Scouterna åker till FNs klimattoppmöte

Vill du vara en röst för den unga generationen vid FN:s nästa klimattoppmöte, COP26? Klimatet är viktiga för oss scouter. Vi ska lära känna och vårda naturen och just nu står världen inför den stora utmaningen att lösa klimatkrisen! Scouter runt om i världen engagerar sig inom dessa frågor – och nu låter svenska Scouterna unga eldsjälar åka till nästa klimattoppmöte år 2021 i Glasgow. Är du en av de scouter som vill vara en röst för den unga generationen vid COP26?

Klimattoppmötet är ett årligt möte där FN:s medlemsländer diskuterar klimatfrågor, Paris-avtalet och de 17 globala målen. Här samlas toppolitiker, forskare och intresseorganisationer i långa diskussioner kring lagar och strategier för att uppfylla Parisavtalet, men också för påverkansarbete.

Deltagarna från Scouterna kommer att närvara på platsen för mötet, delta i organiserade workshops och träffa scouter och andra personer som brinner för klimatfrågan. Eventuellt kommer det ges möjlighet att observera förhandlingarna och diskutera frågor med unga från andra organisationer. Delegaterna ska även informera om scouting och vårt engagemang i klimatfrågor till allmänheten på plats vid mötet och genom sociala medier.

Till uppdraget söker vi dig som

* har ett intresse för klimatfrågor och vill lära dig mer om hur FN arbetar med dem.

* vill lära dig mer om förhandlingsprocessen på ett politiskt möte som klimattoppmötet.

* vill möta andra unga personer som också brinner för klimatfrågan och vill dela erfarenhet och kunskap med dem.

* vill sprida din kunskap och erfarenhet från mötet via sociala medier och foto/video.

* är 18-25 år och bor i Sverige eller i ett land på det södra halvklotet.

* kan arbeta självständigt och i grupp för att samla in och dela information.

Datum och plats

Projektarbete tillsammans med de andra deltagarna under hösten 2021.

COP26 hålls Glasgow, Skottland, 1-12 november 2021. På grund av corona är mycket oklart, t.ex. är det i dagsläget inte bestämt om konferensen blir i fysisk eller till stor del digital form, vår plan är att delta oavsett vilket det blir.

Kostnad

Deltagaravgiften är olika stor för deltagare från Sverige och Globala Syd. Avgiften anger det maximala belopp som arrangemanget kostar och kommer inte överstiga detta belopp. I det fall arrangemanget genomförs till lägre kostnad kommer avgiften att reduceras.

Maximal deltagaravgift deltagare från Sverige: 2500 SEK Maximal deltagaravgift deltagare från Globala Syd: 0 SEK

Ansökan

Ansökan till arrangemanget är nu öppen. Sista ansökningsdag är 31 juli 2021. Välkommen med din ansökan här! Antalet platser är begränsat och ett urval kommer göras baserat på lämplighet att delta i projektet. Vi kommer att återkoppla till samtliga kandidater med besked om de går vidare i processen eller inte.

Övrig information om projektet

Projektet är ett delprojekt inom Scouterna för att främja ungas inflytande och jämlika villkor runt om i världen. Projektet är finansierat av ForumCiv och Olof Palmes minnesfond och kommer att genomföras i samarbete med världsscoutorganisationen WOSM och / eller WAGGGS.

Kontakta mig om du undrar något

Fakta

Arrangör

Scouterna

Datum

1–12 nov

Plats

Glasgow, Storbritannien

Åldersgräns (min)

18

Åldersgräns (max)

25

Kostnad

Max 2500.00

Min antal deltagare

8

Max antal deltagare

8

Anmälan

Anmälan öppen 16 jun–31 jul 2021

Ansök här

För dig som är

Utmanare 15-18 år

Rover 19-25 år