Jamboree17 har nått sitt slut och avslutningen är i full gång med glädje och stoj.

Vanliga frågor från deltagare

På denna sida hittar du vanliga frågor om Jamboree22 som vi fått från deltagare som vill veta mer om nästa sommars stora scouthändelse! Saknar du svaret på din fråga? Maila oss via knappen längst ner på sidan.

"Jag vill åka på jamboree för att träffa nya kompisar!"Alice - Upptäckarscout

Ja. Det kommer att finnas en lägershop på Jamboree22.

Kortvecka innebär onsdag 3/8- lördag 6/8. 

Jamboree en fantastisk möjlighet för barn och ungdomar med olika sätt att funka att uppleva äventyr och få nya kompisar. På Jamboree22 i Sverige, under en veckas tid, finns det stora möjligheter till att anpassa utifrån personliga behov. De unga scouterna åker dessutom med sin vanliga scoutgrupp och ledare som de känner. En bedömning behöver alltid göras så upplevelsen för den enskilde scouten blir trygg. Varje sommar i Sverige åker många barn och unga med diagnos på scoutläger.

Vi arbetar på för att nästa sommars Jamboree22 ska bli ett så bra och säkert läger som möjligt där alla ska känna sig välkomna. Det som är vårt fokus just nu är att hitta svar på alla frågor och funderingar angående COVID-19 och de följder det kan få för vårt läger i sommar. Än är det för tidigt att säga vilka lösningar vi hittar på vägen men vi kommer löpande uppdatera vår hemsida och lägerbrev med ny information när det finns tillgängligt.

Här finner du vanliga frågor och svar om Covid-19 inför Jamboree22.

Anmälan kommer att ske via Scoutnet och beräknas öppna under oktober 2021. Sista anmälningsdatum för deltagare och grupper (scoutkårer, församlingar, föreningar) är 31 januari 2022. Funktionärer kan fortsätta anmäla sig fram till 30 april 2022.

Alla är välkomna och för åldersgrupperna 10-18 år, dvs upptäckare, äventyrare och utmanare, finns anpassat dagsprogram. Vi välkomnar också internationella scouter och bjuder in personer och grupper som idag inte har koppling till Scouterna. Funktionär kan den över 18 år vara.

Avgiften som betalas till Jamboree22 är för deltagare 2950:- och för ledare 2700:-. Du kan läsa mer ingående om avgifter under Grupper och Deltagare. Observera att varje scoutkår/grupp sätter sin egen avgift där andra tillkommande kostnader som t.ex. resa till och från lägret räknas in. I avgiften till jamboreen ingår alla aktiviteter, mat och upplevelser utöver det vanliga. Grundpriset för funktionärer är 1500 kr men med möjlighet att sänka avgiften till 1000 kr eller 500 kr genom att delta på för- eller efterlägret eller både och.

På en jamboree kommer du tillsammans med din patrull leva lägerliv med allt vad det innebär i form av tältresning, lägerbyggen och matlagning. Programmet är ännu inte klart men kommer till stor del knyta an till temat hållbarhet och fokusera på hur vi tillsammans kan skapa en hållbar framtid. Samtidigt finns det tid till alla möjliga lägeraktiviteter som konserter, sport, hantverk, patrullutmaningar, hinderbana, bad och lägerbål. Det finns också samlingsplatser där man träffar andra scouter i samma ålder för att hänga, spela spel, fika, lyssna på musik och bara vara! Äventyr och kompisar när det är som bäst.

Jamboreen startar lördagen den 30 juli och avslutas lördagen den 6 augusti 2022.

En nationell jamboree är ett jätteläger som samlar scouter från hela landet och som också gästas av scouter från andra delar av världen. En nationell jamboree sker vart fjärde år. Under en vecka möts mer än 10 000 barn, unga och vuxna för att tillsammans skapa och uppleva äventyr, utmana sig själva och lära känna nya kompisar.