Var med och skapa Jamboree22

Att vara med och planera och genomföra en nationell jamboree är en fantastiskt spännande och utvecklande utmaning. Det är ett stort projekt och vi räknar med att vara mer än tusen personer som hjälps åt att göra Sveriges bästa sommarläger. Därför söker vi nu alla er som har viljan och engagemanget att skapa Jamboree22 ihop med oss! En värld fylld av äventyr och kompisar. En hållbar värld där tusentals barn och unga får förverkliga sina drömmar.

Det finns många sätt du kan bidra till Jamboree22. Du kan vara med och planera redan nu - antingen under en kortare eller längre tid - eller så kan du vara med på plats och genomföra. Vi söker både dig som kan vara där en dag och dig som kan vara med en månad, och dig som kan planera en specifik sak och dig som vill ta ansvar för ett större område. Kort sagt - vi har utrymme och behov för alla möjliga typer av engagemang!

Hur engagerar jag mig?

  1. Vi söker kontinuerligt personer till specifika uppdrag i planeringsorganisationen. De roller vi just nu letar efter hittar du längre ner på denna sida.
  2. Om du inte hittar ett uppdrag som passar dig eller om du inte vet exakt vad du vill göra kan du fylla i formuläret nedan. Det fungerar som en intresseanmälan. Vi garanterar inte att vi hittar ett uppdrag just för dig, men vi lovar att vi hör av oss om vi har något som passar!

Tveka inte. Hoppa på! Ta med en kompis. Eller två!

Har du inte möjlighet att hjälpa till i planeringen av Jamboree22? Ingen fara - här finner du information om att vara funktionär på fältet i sommar!

Intresseanmälan för planeringsfunktionärer

Vad händer när jag fyllt i formuläret?

Om du är intresserad av att vara med och planera och vi har ett passande uppdrag direkt kommer vi att höra av oss direkt till dig inom kort. Om du vill vara med på plats eller om vi inte hittar något som vi tror passar dig just nu hamnar du på vår intresselista. Då får du regelbundet information om Jamboree22 och funktionärsupplevelsen, och när vi hittar ett uppdrag hör vi av oss.

Formuläret riktar sig till dig som är intresserad av att vara med och planera Jamboree22. Vill du anmäla dig som funktionär under lägerveckan hänvisar vi till ordinarie funktionärsanmälan.

Här kan du beskriva mer i detalj vad du vill göra eller om du redan pratat med någon i jamboreeorganisationen.
Ibland har vi extra stort behov av hjälp med uppgifter som kräver särskild utbildning eller kompetens. Därför vill vi veta om du har någon av dessa utbildningar eller kompetenser:
Har du tidigare erfarenhet av stora evenemang eller scoutläger? Det är inte obligatoriskt men hjälper oss att förstå vad som är rätt uppdrag för dig. Beskriv kort vad du gjort.
Finns det något annat du vill att vi ska veta?

Vad betyder det att vara HR ansvarig på Jamboree22?

Vad gör en HR-ansvarig?
Som HR-ansvarig i en funktion hjälper du till att leta funktionärer, du gör det inte själv men du hjälper till med annons och introduktionen av den nya funktionären.  Strukturen kring schemaläggning och bevakning av funktionärerna samt funktionerna och lägrets intressen. 

Som HR-ansvarig i en funktion arbetar vi med sammanhållning, välmående och samarbete för funktionens medlemmar. 

Vad är Jamboree22's HR-nätverk?
I HR-nätverket finns det en HR-ansvarig från varje funktion. Vi försöker träffas digitalt en gång i månaden men vill träffas fysiskt när det är möjligt igen. Det är nätverket som fördelar funktionärerna på lägret, säkerställer så att rätt person hamnar på rätt plats efter kompetens, erfarenheter och önskemål.

-Vilka är ni som jobbar med HR frågor på Jamboree22 idag?
Anna Frostberg Luvö är vår samordnare i staben, Eva-Marie Johansson är HR-ansvarig i funktionen infra och Annica Carlsson är HR-ansvarig i Hubb. 

-Vad gör ni under lägertiden?
Vi stöttar alla på lägret! Är rätt person på rätt plats, är någon funktion underbemannad och behöver vi flytta på funktionärer, hjälper till om det har uppstått en konflikt. Vi hjälper till med funktionärernas scheman och ser till att ingen får arbeta för mycket, alla funktionärer ska kunna njuta av ett roligt läger och känna att det ger energi att vara där. 

Vi stöttar ansvariga med schemaläggning, konflikthantering. Vi är funktionärernas superhjältar som rycker ut med godisväska och silvertejp! 

Till vår hjälp har vi funktionsansvariga i Gemensamt, Program och Mat, men så fort en ny HR-person dyker upp i deras funktioner kommer den personen tas emot med stort hjärta i vårt lilla nätverk. 

Varför vill man vara HR ansvarig?
För vi tänker på människan inuti i den smutsiga funktionärströjan. Och vi har godisväskan! 

Vill du veta mer om vad det innebär att vara funktionär på Jamboree22?