Nu kan funktionärer anmäla sig till Jamboree22!

Äntligen är det dags för tusentals scouter att samlas för Jamboree22!

För att kunna genomföra Jamboree22 och samla tusentals scouter behövs många funktionärer. Just du behövs.

Anmälan för funktionärer på Jamboree22 har nu öppnat och på denna sida hittar du all information du behöver.

Hur kan jag vara med?

Det finns många olika sätt att hjälpa till att genomföra Jamboree22.

Kanske har du tid och lust att engagera dig redan nu? Då kan du bli planeringsfunktionär. Planeringsfunktionärer är personer som ideellt ställer upp och planerar till exempel aktiviteter eller logistiken kring mathantering. Som planeringsfunktionär har du möjlighet att påverka vad som händer på fältet och vad deltagarna får uppleva. Ett sådant uppdrag sträcker sig från nu och fram till genomförandet av Jamboree22.

Vill du vara med och förverkliga drömmen om en hållbar värld? För att kunna göra det behöver vi många funktionärer under lägerveckan. Som funktionär deltar du mellan 27/7 till och med 8/8 2022, alltså några dagar längre än deltagarna deltar. Så gör vi för att kunna förbereda inför att deltagarna kommer och packa ihop efter att deltagarna åkt. Som funktionär kan du jobba med många olika saker men några exempel är: som funktionär för programaktiviteter, för matutlämning, för tryggheten på lägret eller som funktionär i ett infocenter. Du kan önska vad du vill jobba med på lägret och vi försöker tillgodose dina önskemål så gott vi kan.

Kanske är du ledig en längre period sommaren 2022? Då kan du vara funktionär på före- eller efterläger. Då är du med och hjälper till att bygga upp och ner Jamboree22. Om du åker som ledare på själva lägerveckan men känner att du vill få upplevelsen som funktionär så går det självklart att kombinera. Det går att både delta på före- och efterläger eller endast ett av dem. Förlägret börjar den 15/7 och pågår till 27/7. Efterlägret börjar den 8/8 och pågår till 11/8.

Snabb information kring att vara funktionär på Jamboree22

  • Man kan vara planeringsfunktionär, funktionär under lägerveckan samt funktionär på för- samt efterläger.
  • Kostnaden för att vara funktionär under lägerveckan är 1500 kr, om man är med på antingen för- eller efterläger blir det ett avdrag på 500 kr och om man är med på både för- och efterläger blir det ett avdrag på 1000 kr.
  • Kostnaden för att vara planeringsfunktionär är 500 kr.
  • Datumen för deltagande som funktionär under lägerveckan är 27/-8/8.
  • Datumen för förlägret är 15/7-27/7 och för efterläger 8/8-11/8.
  • Fakturering av avgiften för att vara funktionär kommer ske efter att anmälan har stängt 30 April. Därefter har funktionärer 30 dagar på sig att betala sin avgift.

Tidslinje för funktionärsanmälan

Funktionärsanmälan öppnar

i oktober 2021

Funktionärer kommer anmäla sig i Scoutnet på arrangemanget Jamboree22- funktionärsanmälan. Om du inte är direktansluten i Scouterna och inte finns i Scouternas medlemsregister anmäler du dig som ny gästanvändare och får på så sätt en profil.

Funktionärer anmäler sig

Alla funktionärer och ledare som deltar på Jamboree22 måste gå utbildningen Trygga Möten och visa upp ett utdrag ur belastningsregistret.

Funktionärsanmälan stänger

30 april 2022

Funktionärsanmälan stänger 30 april. Fakturering kommer att ske efter att anmälan har stängt och funktionären har då 30 dagar på sig att betala fakturan.

Funktionärsuppgifter

De som anmält sig får information om vilka uppgifter och områden de kommer att arbeta inom under lägret. För vissa funktioner kan förberedelser behövas.

Lägertid för funktionärer

27 juli - 8 augusti

Så här fungerar anmälan

Alla som vill vara funktionärer under Jamboree22 anmäler sig genom Scoutnet. För att kunna anmäla sig på Scoutnet behöver du ha en profil på Scoutnet och logga in på din medlemsprofil. Som användarnamn kan du använda den e-postadress du har registrerat i profilen, eller ditt medlemsnummer som du kan hitta på din medlemsfaktura eller ditt personnummer. Om du inte har en profil sen innan så anmäl dig som gästanvändare så genererar det en profil till dig.

När du loggat in på Scoutnet söker du upp arrangemanget som heter Jamboree22 – funktionärsanmälan.

När du hittat arrangemanget klickar du på knappen för anmälan av funktionärer. Fyll sedan i formuläret som kommit upp och bekräfta till sist din anmälan. Se till att du fyllt i alla flikar med information.

Om du ska anmäla ett funktionärsbarn, logga ut från din profil och logga antingen in på barnets medlemssida eller skapa en gästanvändare för barnet.

Anmälningsvillkor för funktionärer

Anmälan för kårer

Letar du efter anmälan för scoutkårer? Här hittar du allt du behöver veta!

Gruppanmälan

Vanliga frågor från funktionärer

Ja. Det komemr att finnas en lägershop på Jamboree22.

Kortvecka innebär onsdag 3/8- lördag 6/8. 

Jamboree en fantastisk möjlighet för barn och ungdomar med olika sätt att funka att uppleva äventyr och få nya kompisar. På Jamboree22 i Sverige, under en veckas tid, finns det stora möjligheter till att anpassa utifrån personliga behov. De unga scouterna åker dessutom med sin vanliga scoutgrupp och ledare som de känner. En bedömning behöver alltid göras så upplevelsen för den enskilde scouten blir trygg. Varje sommar i Sverige åker många barn och unga med diagnos på scoutläger.

Vi arbetar på för att nästa sommars Jamboree22 ska bli ett så bra och säkert läger som möjligt där alla ska känna sig välkomna. Det som är vårt fokus just nu är att hitta svar på alla frågor och funderingar angående COVID-19 och de följder det kan få för vårt läger nästa sommar. Än är det för tidigt att säga vilka lösningar vi hittar på vägen men vi kommer löpande uppdatera vår hemsida och lägerbrev med ny information när det finns tillgängligt.

Anmälan kommer att ske via Scoutnet och beräknas öppna under oktober 2021. Sista anmälningsdatum för deltagare och grupper (scoutkårer, församlingar, föreningar) är 31 januari 2022. Funktionärer kan fortsätta anmäla sig fram till 30 april 2022.

Alla är välkomna och för åldersgrupperna 10-18 år, dvs upptäckare, äventyrare och utmanare, finns anpassat dagsprogram. Vi välkomnar också internationella scouter och bjuder in personer och grupper som idag inte har koppling till Scouterna. Funktionär kan den över 18 år vara.

Avgiften som betalas till Jamboree22 är för deltagare 2950:- och för ledare 2700:-. Du kan läsa mer ingående om avgifter under Grupper och Deltagare. Observera att varje scoutkår/grupp sätter sin egen avgift där andra tillkommande kostnader som t.ex. resa till och från lägret räknas in. I avgiften till jamboreen ingår alla aktiviteter, mat och upplevelser utöver det vanliga. Grundpriset för funktionärer är 1500 kr men med möjlighet att sänka avgiften till 1000 kr eller 500 kr genom att delta på för- eller efterlägret eller både och.

På en jamboree kommer du tillsammans med din patrull leva lägerliv med allt vad det innebär i form av tältresning, lägerbyggen och matlagning. Programmet är ännu inte klart men kommer till stor del knyta an till temat hållbarhet och fokusera på hur vi tillsammans kan skapa en hållbar framtid. Samtidigt finns det tid till alla möjliga lägeraktiviteter som konserter, sport, hantverk, patrullutmaningar, hinderbana, bad och lägerbål. Det finns också samlingsplatser där man träffar andra scouter i samma ålder för att hänga, spela spel, fika, lyssna på musik och bara vara! Äventyr och kompisar när det är som bäst.

Jamboreen startar lördagen den 30 juli och avslutas lördagen den 6 augusti 2022.

En nationell jamboree är ett jätteläger som samlar scouter från hela landet och som också gästas av scouter från andra delar av världen. En nationell jamboree sker vart fjärde år. Under en vecka möts mer än 10 000 barn, unga och vuxna för att tillsammans skapa och uppleva äventyr, utmana sig själva och lära känna nya kompisar.