Om Jamboree22

Vad kommer faktiskt hända på Jamboree22?

På den här sidan samlar vi all praktisk information om Jamboree22, som till exempel transporttider, scheman, matutlämningstider och mycket mer!

Drömmen om en hållbar värld

Att komma till Jamboree22 är som att kliva in i en magisk värld. Du känner direkt att det här är en plats där du vill vara. Det sjuder av aktivitet, kreativitet och en positiv atmosfär. Du hör musik, samtal, diskussioner, skratt, många olika dialekter och språk. Överallt nynnas det på den officiella lägerlåten som är så peppig att den fastnar på hjärnan nästan direkt. Du är mitt i ett stort lägerområde där det finns nya saker att upptäcka och utforska överallt. Det är som att lägerområdet hela tiden utvecklar sig och växer med dig. Här händer det hela tiden saker som är både spännande, roliga, viktiga, tokiga, utmanande, mysiga, andliga och lärorika. Du kan själv välja om du behöver lugn och ro eller om du är sugen på äventyr. Varje ny dag erbjuder nya upplevelser och erfarenheter och för varje utmaning som du och din patrull genomför kan ni både se och känna att ni har gjort en liten bit av arbetet mot något större. Känslan av att vara en liten, men samtidigt viktig, del av något stort kommer att finnas kvar långt efter att lägret är slut. Under lägret har du fått nya vänner, stärkts i att du är betydelsefull, du har bidragit till att göra världen bättre och du kommer längta efter att få fortsätta! När du lämnar Jamboree22 åker du hem med en känsla av att ALLT är möjligt.

Vill du veta mer om de olika områdena på Jamboree22?

Vi arbetar med att berätta ännu mer om vad som händer på Jamboree22. Här nedanför kan du läsa det senaste om några av våra olika områden.

Praktisk information

Letar du information om transporter, slanor, tider eller annat som kan påverka er grupps deltagande på Jamboree22?

Program

Följ med oss in i drömvärlden som är Jamboree22 och utforska vad programmet kan innehålla!

Mat

Mat är en jätteviktig viktig del av alla scoutläger och något som Jamboree22 satsar mycket på.

Hubbar

Vad är en hubb och vad finns det att göra där egentligen? Ledtråd: Här kan du hitta skönt häng med andra i din åldersgrupp.

Var med och påverka Jamboree22

Gå med i vår Jamboreepanel!

Vi vill veta vad barn och unga tänker om planeringen inför Jamboree22, därför startar vi nu Jamboreepanelen där vi samlar scoutavdelningar runt om i Sverige som får berätta vad de tycker!

Målgruppen är upptäckar-, äventyrar- och utmanaravdelningar. Vi hoppas få input från många scouter spridda över hela landet. För att vara med kan ni fylla i vårt formulär så återkommer vi med mer information.

Uppdraget kommer att innebära några frågeställningar per månad med tydliga instruktioner från jamboreeorganisationen om hur frågan bör ställas till avdelningens scouter.

Har er scoutkår flera avdelningar som vill vara med kan ni fylla i formuläret flera gånger för att få en kontaktpunkt till varje avdelning.

Gå med i vår Jamboreepanel här
Välkommen till

Frågekväll om Jamboree22!

Den tredje måndagen varje månad finns det möjlighet för scouter, ledare, föräldrar och alla andra som är intresserade att ställa frågor till oss som planerar Jamboree22. Frågekvällarna kommer ha olika fokus varje gång, i december är det transporter och praktiska frågor som är i fokus, på Jamboreen som är i fokus, men alla frågor är alltid välkomna.

Frågekvällarna sker via det digitala mötesverktyget Zoom mellan klockan 19:30 och 20:30.

Nästa frågekväll kommer att hållas den 20 december och har fokus på praktiska frågor av olika slag.

Kommande träffar är den  17/1.

 

Mötesinformation

Publiceras en vecka innan mötet

Vi vill att Jamboree22...

är Sveriges största event av och för unga som vill göra världen bättre.

gör det hållbart, attraktivt och enkelt att engagera sig i Scouterna, både nu och framöver.

är ett klimatsmart event som tar ansvar för framtiden.