Följ med in i drömvärldarna

På Jamboree22 får vi utforska andra världar än vår egen. Vad kan de innehålla? Vilka möjligheter finns i dem? Låt oss utforska tillsammans!

Drömmen om en hållbar värld

Under Jamboree22 drömmer vi om en hållbar värld, både för vår egen värld men också för alla andra världar.

Med hjälp av speciella träd i skogarna och dungarna vid fältet i Norra Åsum transporterar vi oss från värld till värld. Tillsammans får deltagarna under veckan utforska de olika världar som alla har olika förutsättningar och möjligheter. Kan vi skapa världar som är mer rättvisa, där alla är lyckliga och där allt levande får plats att frodas? Kanske hittar vi lösningarna i drömvärldarna.

Med hjälp av kreativitet, samarbete och fantasi hjälper vi alla världar och tar med oss lärdomar hem för att kunna göra vår egen, riktiga, värld bättre under och efter Jamboree22.

Vi vill att drömmen om vår hållbara värld ska leva vidare efter Jamboree22 och att alla barn och ungas röster ska höras klart!

Inspireras till en drömlik vårtermin!

År 2022 närmar sig med stormsteg och snart får vi träffas på Jamboree22! För de som inte kan vänta tills i sommar utan redan nu vill börja ta del av drömmarnas värld och få lite inspiration till vårterminen så finns det nu ett aktivitetspaket som hjälper er att skapa rätt förutsättningar för era scouter när de kommer fram till lägerfältet. Aktivitetspaketet är skapat inför Jamboree22 men går självklart bra för alla att använda!

Att förbereda till programmet

För att få en så bra upplevelse som möjligt finns ett antal saker patrullen ska förbereda till programmet. Läs mer nedan!

Att förbereda till programmet!

Till vem riktar sig programmet?

Jamboree22's program riktar sig främst mot upptäckare, äventyrare och utmanare, alltså de av oss som är mellan 10 och 18 år. Du som är äldre eller yngre får självklart ta del av Jamboree22, men då kan det finnas aktiviteter som känns för lätta eller för svåra ibland. Och glöm inte - Jamboree22 riktar sig inte bara till scouter, alla är välkomna!

En vanlig dag på Jamboree22

Laga frukost

En bra lägerdag börjar med en frukost, och helst en som patrullen själv har planerat och lagat!

Upptäck en ny värld

Varje dag besöker vi en ny värld med nya möjligheter till äventyr och upplevelser.

Äta lunch

Mitt på dagen är det tid för lite paus från aktiviteter för att äta lunch.

Besök på Hubben

På eftermiddagen finns det tid att besöka hubbarna, mötesplatserna för den egna åldersgruppen.

Middagsdags

Efter en stund i hubben är det dags att laga middagen, vissa dagar behöver patrullen hämta mat. Andra dagar gör kanske någon annan det.

En stund med kompisar

Kvällen är en perfekt stund för att hänga med kompisar i byn, eller i hubben som har öppet länge eller så händer det något annat på lägerområdet ni kan utforska.

Dags att krypa ner i sovsäcken

Efter en lång dag med äventyr och upplevelser behöver alla en bra natts sömn för att förbereda sig för vad nästa dag kan bjuda på.

Patrullen i fokus

På Jamboree22 är patrullen i fokus. Därför kommer det snart att komma ett förberedelsematerial som har samma fokus. Materialet kommer att ge scoutkårer och grupper bra förutsättningar för att möta Jamboree22 på rätt sätt sommaren 2022.

 

När förberedelsematerialet är klart kommer ni kunna hitta det här. Det kommer publiceras i tid för att alla kårer och avdelningar ska kunna ta inspiration av det inför vårterminen.

Vad kan jag göra utanför programmet?

På Jamboree22 är programmet bara en del av allt spännande som händer! Det kommer finnas caféer, scenevent och mycket mer. En stor del av jamboreen kommer också vara de åldersanpassade Hubbarna, en populärt inslag från Jamboree17 som vi självklart återbrukar! Här kan du läsa mer om hubbarna på Jamboree22

Vanliga frågor och svar om programmet på Jamboree22