20170805 Jamboree17 på Rinkabyfältet. Deltagarna anländer till lägret och börjar bygga. buss anländer till Rinkaby. Foto: Magnus Fröderberg

Transport & gods

I sommar samlar vi över 11 000 scouter från hela landet! Men hur kommer det funka rent praktiskt? Hur tar man sig till Jamboree22? Kan man skicka sin kårpackning i förväg?

Läs mer om transport och gods på denna sida.

Åk kollektivt till Jamboree22!

Vi uppmanar så många som möjligt att åka kollektivt till Jamboree22, för miljöns skull!

  • Boka i första hand Resplus-biljetter till Norra Åsum Wendesskolan
  • Om det inte är möjligt att boka hela vägen till Norra Åsum Wendesskolan är det möjligt att boka till Kristianstad C. Ange isåfall i kårens transportinformation att ni ska åka kollektivt. Ange tiden ni kommer fram till Kristianstad C på er ankomst respektive avrese-tid.
  • För vår planering är det mycket viktigt att ni kompletterar er anmälan med information om att ni kommer åka kollektivt.
  • Vi uppmanar att ta en tidigare buss från lägerområdet än ni tänkt er. Kristianstad är en fin stad, och det är bra att ha god marginal i Kristianstad. Kl. 12 på avresedagen har vi många som behöver åka med tåg från Kristianstad, vi uppmanar er som kan att ta bussen från fältet från kl. 9 och framåt. Med god framförhållning kommer logistiken lösa sig bra!

Gods

Det kommer vara möjligt att skicka sin kårpackning till lägret i förväg, packningen kommer då köras ut till er by. Jamboree22 tar inget extra betalt för vår godshantering, men det är upp till kåren att boka och betala för transporten till och från Jamboree22s godsmottagning.

 

Packningen ska packas på pall med pallkrage och lock. Max 7 kragar högt. Det ska vara lastsäkrat och vädertåligt (pallarna kommer stå utomhus), inget får sticka ut.

Väbeskrivningar

Vi uppmanar så många som möjligt att åka kollektivt till Jamboree22, för miljöns skull!

Mer info om gods

Det ska märkas med:

Kår/ Avsändare

By nr (kommuniceras senare, kontakta oss om ni behöver märka godset i närtid)

Antal Kolli  

Kontaktuppgifter till ansvarig  

Mottagare


Skickas till adress:

Byggnad 99

Häradshövdingevägen 3

291 63 Kristianstad

Koordinater:

WGS 84

Longitud: 14.14472

Latitud: 55.98618

Leveransdatum:

Kårpackning ska levereras till lägret mellan 15/7 - 30/7

Kårpackning kan skickas från lägret mellan 6/8 - 11/8

Kårpackning lämnas på byarna och hämtas på byarna av Jamboree22.

Gods kommer köras ut på byarna efterhand som det ankommer.

OBS. Det ska vara packat enligt ovan anvisning för att det ska hämtas upp för vidare transport efter avresedag.

Vanliga frågor om transport

Ja, de ska märkas med kår och kontaktperson.

Det är ok att köra in och hämta släp efter kl. 16:00 på avresedagen. Skulle den tiden ändras kommer det meddelas i appen.

Ifall släpet måste ut innan dess är det ok att putta ut släpet för hand.

Det är ok att putta in släpet dagen innan (alltså 5/8) för att börja packa.

Om ni har flexibilitet önskar vi att de kårer som har mindre än 4 timmars transporttid försöker ankomma området före kl. 12 vid ankomst. Vid avresa önskar vi att de ökår efter kl. 12.

Om ni har mer än 4 timmar önskar vi att ni kommer efter kl. 12 och åker före kl. 12.

Detta är önskemål om det inte spelar någon roll för er och ni har flexibilitet. Ni behöver inte ändra på planer etc. utifrån dessa önskemål, de ska ses om en riktlinje om det spelar någon roll.

Ja, ni måste göra ert allra yttersta för att komma på den tid ni angett. På det sättet kan vi göra vårt allra bästa för att säkerställa en smidig transporthantering.

Ja, det är möjligt fram till 22:00 fredag 29/7. Ni får komma tidigast 27/7 kl. 20:00.

Efter 22:00 fredag 29/7 får inga fordon förekomma på området! Det är ok att sova kvar på fältet natten fredag-lördag. Tillgång till toa finns, men det finns ingen mat.

Endast lätta fordon (upp till 3,5 ton) får åka in på området, tung traffik lämnar av gods vid vår godsmottagning.

Ja! Ledarna måste gå av först från bussen för att lasta av all packning. Det kommer finnas en funktionär på plats för att säkerställa att allt går snabbt och smidigt, men vi räknar med er hjälp med att lasta av er buss.

Ja! Bussarna ska märkas tydligt med vilken kår de skjutsar!

JA! Ni måste omgående skriva in när ni kommer och åker i Scoutnet, under ”kårfrågor”. Annars är det omöjligt för oss att planera vår transportlogistik.

Nej. Tung traffik (över 3,5 ton) får inte köra in på lägerområdet! De hänvisas till vår godsmottagning. Vi kör sedan ut er packning till byn. Packningen ska packas enligt info om gods ovan, se koordinater till vår godsmottagning ovan.