Foto: Magnus Fröderberg

Jamboree22 välkomnar barn och unga på flykt!

I oroliga tider ställer vi upp för varandra. Jamboree22 vill ge barn och unga på flykt en fristad, en plats där barn kan vara barn och uppleva äventyr under trygga förhållanden.

Tack vare ett generöst bidrag ger vi nu deltagande grupper möjlighet att erbjuda människor på flykt i sin närhet en gratis jamboreeupplevelse!

Kontakta Jamboree22

Längd på vistelse

Scoutkåren/gruppen har möjlighet att välkomna människor på flykt både helvecka och halvvecka, utan kostnad.

Utrustning

Att åka på läger förutsätter att man har tillgång till viss lägerutrustning. I de fall personen inte har all utrustning som krävs rekommenderar vi i första hand att kåren kollar hos sina medlemmar om någon kan låna ut utrustning. Det finns även fritidsbanker runt om Sverige som har utrustning att låna ut.

Deadline

Ordinarie anmälan stängde 31 januari och efteranmälan 30 april. Vi förstår dock att det är svårt för barn och unga på flykt att veta hur sommaren kommer se ut. Därav är vi glada att vi tack vare det riktade stöd vi fått kan ge kårerna/grupperna möjlighet att anmäla personer på flykt till och med 16 juli.

Anmälan

Ni anmäler personer på flykt genom att kontakta oss, vi svarar gärna på frågor om erbjudandet och diskuterar hur vi kan anpassa det för att ge de personer ni har med er en så bra upplevelse som möjligt.

Känner ni till en större grupp detta skulle vara intressant för? Vet ni om en grupp som vill åka men som ni inte har möjlighet att ta med er? Är en vecka eller kortvecka för långt? Kontakta Jamboree22 så gör vi vårt bästa för att erbjuda dem en jamboreeupplevelse.

Obs, vi har endast möjlighet att erbjuda gratis jamboreedeltagande för personer på flykt som befunnit sig i Sverige maximalt ett år.