Ett tryggt och säkert jamboree för alla!

Alla barn och unga har rätt till en trygg fritid, så även under Jamboree22!

Under jamboreen är det alla vuxnas ansvar att skapa en trygg och inkluderande miljö för alla barn och unga.

Trygga möten och belastningsregisterutdrag på Jamboree22

Deltagande grupper

Det är kårens ansvar att kontrollera att alla ledare och andra vuxna som åker med kåren till jamboreen har gjort Trygga möten samt uppvisat ett registerutdrag de senaste tre åren!

Alla som är över 15 år och har en ledarroll måste visa belastningsregisterutdrag och gå trygga möten.

Ditt trygga möten-intyg får max vara tre år gammalt. Det innebär att du måste gått kursen efter 6/8-2019 för att det ska vara giltigt. Vi rekommenderar att gå kursen igen inför jamboreen, det är ett bra verktyg att ha med in i din ledarroll.

Föräldrar som ej är medlemmar samt ledare i direktanslutna scoutkårer som ej har tillgång till Scoutnet kommer få inloggningsuppgifter till Trygga möten per mejl. Kolla gärna skräpposten.

Om du som ledare saknar tillgång till Scouternas lärplattform eller har problem med att logga in, hör av dig till webbkurs@scouterna.se så hjälper de dig att få tillgång till webbkursen Trygga Möten! 

Mer info om Trygga möten hittar du HÄR

Mer info om registerutdrag hittar du HÄR

Funktionärer

För lägerfunktionärer ansvarar respektive funktion på Jamboree22 för att kontrollera registerutdrag samt kursintyg för Trygga möten. Ifall funktionären har ett giltigt Trygga möten-intyg och registerutdrag registrerat i Scoutnet kommer detta godkännas.

Ditt trygga möten-intyg får max vara tre år gammalt. Det innebär att du måste gått kursen efter 11/8-2019 för att det ska vara giltigt. Vi rekommenderar att gå kursen igen inför jamboreen, det är ett bra verktyg att ha med in i din funktionärsroll.

För funktionärer som inte sedan tidigare är medlemmar i Scouterna och därmed inte har en inloggning till Trygga möten har inloggningsuppgifter till Trygga möten skickats till funktionärens mejladress, kolla gärna i skräpposten.

Om du som funktionär saknar tillgång till Scouternas lärplattform eller har problem med att logga in, hör av dig till webbkurs@scouterna.se så hjälper de dig att få tillgång till webbkursen Trygga Möten! 

Har du redan visat upp ditt registerutdrag på kåren? Vi kan se det i Scoutnet och du behöver inte visa upp registerutdrag för Jamboree22.

Har du inte visat upp ett registerutdrag för kåren, eller är du inte medlem i en kår som registrerar registerutdraget i Scoutnet? Isåfall måste du visa upp registerutdrag vid incheckning till lägret.

Har du inget så bör du beställa hem ett redan idag!Ett registerutdrag är giltigt i 1år efter att du har beställt hem det och kan visas på flera ställen under det året. Det står datum på registerutdraget. Välj "Utdrag för arbete med barn i annan verksamhet än skola och barnomsorg" Registerutdrag: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ovrigt-arbete-och-kontakt-med-barn/