Arrangemangsledare - Explorer Belt 2024 - sommar

Explorer Belt

Explorer Belt är en vandring som genomförs i par någonstans i Europa. Paren genomför uppgifter, vandrar 16 mil och är ute i 10 dagar.
Som arrangemangsledare för Explorer Belt ansvarar du för planering, genomförande, ekonomi och utvärdering. Under 2024 är bland annat planen att Explorer Belt ska genomföras i Frankrike eller Tjeckien och BeNeLux till vilka resor vi nu söker ledare.

Resan till Frankrike eller Tjeckien kommer att genomföras med en rundresa, vilket gör att arrangemanget sträcker sig över ca 3 veckor.
Resan till BeNeLux kommer att genomföras utan rundresa, men med 2-3 dagars återhämtning samt bältesceremoni. Detta för att möjliggöra för fler Exploriter att delta, alla har inte möjlighet att vara iväg 3 veckor på sommaren - kanske är det lika för dig som blivande ledare? Arrangemanget blir någonstans mellan 12-14 dagar. 

Ett ledarteam för Explorer Belt är vanligen 4-5 personer. 

Arrangemangets målgrupp är svenska scouter i åldern 16–20 år. Antalet exploriter brukar vara mellan 36-42 stycken. Hur många exploriter som kan antas beror främst på arrangemangets budget samt hur många som får plats i en buss. 

Arrangemangets syfte är att: 

  • Låta deltagarna uppleva internationell scouting på det unika Explorer Belt-sättet  
  • Utmana deltagarna till personlig utveckling 
  • Låta deltagarna möta människor, kultur och natur i ett annat land för att uppmuntra till internationell förståelse
  • Inspirera deltagarna till fortsatt scoutengagemang 

 Under arrangemanget ska deltagarna:  

  • Parvis genomföra en vandring genom landsbygden i värdlandet 
  • Parvis genomföra ett antal uppgifter för att lära känna värdlandet 
  • Möta lokalbefolkning i värdlandet 
  • Sträva efter att möta scouter från värdlandet 

Du behöver inte ha varit arrangemangsledare tidigare, men vi ser gärna att du har någon tidigare erfarenhet av att vara ledare samt ha planerat större event eller resor. Vi söker personer med olika erfarenheter och kompetenser för att komplettera varandra i teamen. 

Du kan söka som enskild person, så teamar vi ihop dig med andra sökanden. Du kan också söka som team tillsammans några vänner, ange då i din ansökan vilka du vill söka tillsammans med. 

 

Du behöver INTE bifoga CV samt Personligt brev utan skriv några rader om dig själv i fritextrutorna. Var även tydlig med till vilket EB du ansöker till. 

Rekrytering sker löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan!

Scouternas Arrangemang

Varje år anordnar Scouterna flera arrangemang som är öppna för alla Sveriges scouter. Arrangemangen riktar sig till scouter från äventyrarålder och uppåt som söker äventyr och upplevelser utanför sin kårverksamhet. Vi genomför resor, utmaningar, aktiviteter och äventyr som är utöver den dagliga scoutverksamheten. 

Att vara arrangemangsledare för Scouternas arrangemang är inte bara utmanande och utvecklande, det är också en rolig upplevelse att tillsammans med de andra i ditt team ge deltagarna en fantastisk scoutupplevelse som de och ni kommer att minnas för livet! 

Som arrangemangsledare ansvarar du för att planera och genomföra arrangemanget från början till slut. Att vara arrangemangsledare tar periodvis mycket tid. Teamet brukar ses 5-7 helger under ett år vid till exempel rekresa, förträff samt två obligatoriska utbildningshelger*. Till detta tillkommer även tid för egna planeringsträffar, telefonmöten och eget arbete.

*Som arrangemangsledare är det obligatoriskt att delta i två utbildningstillfällen. Ett på hösten v40 2023 och ett på våren v10 2024.  Arrangemangsledarutbildningen på våren ger dig och ditt team alla verktyg ni behöver för att planera och genomföra ert arrangemang. Utbildningen på hösten är fokuserad på riskminimering och krishantering, ekonomi och program. Som stöd i arbetet finns Scouternas arrangemangsgrupp som följer och stöttar er genom projektet. 

Välkommen med din ansökan!

Är det något för dig?

Sök tjänsten här