Arrangemangsledare - Mullfjällets Familjeveckor 2023

Varje år anordnar Scouterna flera arrangemang som är öppna för alla Sveriges scouter. Arrangemangen riktar sig till scouter från äventyrarålder som söker äventyr och upplevelser utanför sin kårverksamhet. Vi genomför resor, utmaningar, aktiviteter och äventyr  som är utöver den dagliga scoutverksamheten. 

Att vara arrangemangsledare för Scouternas arrangemang är inte bara utmanande och utvecklande, det är också en rolig upplevelse att tillsammans med de andra i ditt team ge deltagarna en fantastisk scoutupplevelse de och ni kommer att minnas för livet! 

Som arrangemangsledare ansvarar du för att planera och genomföra arrangemanget från början till slut. Att vara arrangemangsledare tar periodvis mycket tid. Teamet brukar ses 5-7 helger under ett år. Vid tillexempel, egna planeringsmöten, eventuell förträff och rekresa och två utbildningshelger, till detta kommer tid för telefonmöten och eget arbete. Som arrangemangsledare är det obligatoriskt att delta i två utbildningstillfällen. Ett på hösten 2022, helgen v.37 och ett på våren 2023 helgen v.10. Arrangemangsledarutbildningen på hösten ger dig och ditt team alla verktyg ni behöver för att planera och genomföra ert arrangemang. Utbildningen på våren är fokuserad på riskminimering och krishantering, ekonomi och program. Som stöd i arbetet finns Scouternas arrangemangsgrupp som följer och stöttar er genom projektet. 

Om Mullfjällets Familjeveckor

På sommaren kan familjer som har scoutanknytning prova på sommarfjället vid Scouternas egen fjällstuga i Duved, Jämtland. Många familjer kommer för att det är trevligt att möta nya vänner i härlig fjällmiljö. Varje dag erbjuds i samråd med gästerna en dagsutflykt eller en aktivitet. Med familjeveckorna kommer deltagarna till platser och smultronställen som annars är svåra att upptäcka. Tillsammans bestiger vi Mullfjällstoppen, badar i en iskall jokk, utforskar fjällets flora och hittar ett och annat vattenfall. Om vädret och orken tillåter vandrar vi iväg och övernattar på fjället.  

Mullfjällets Familjeveckors syfte är att: 

  • ge deltagande familjer möjlighet att uppleva de svenska fjällen  
  • ge deltagarnde familjer möjlighet att utmana sig själva 
  • ge deltagarnde familjer kunskap om fjällen och fjällaktiviteter  
  • låta deltagarnde familjer möta andra människor och träffa nya vänner  

Du behöver inte ha varit arrangemangsledare tidigare, men vi ser gärna att du har någon tidigare erfarenhet av att vara ledare och gärna fjällvana. Vi söker personer med olika erfarenheter och kompetenser för att komplettera varandra i teamen. 

Välkommen med din ansökan!

Är det något för dig?

Sök tjänsten här