Arrangemangsledare och Head of Contingent Roverway 2024

Varje år anordnar Scouterna flera arrangemang som är öppna för alla Sveriges scouter. Arrangemangen riktar sig till scouter från äventyrarålder som söker äventyr och upplevelser utanför sin kårverksamhet. Vi genomför resor, utmaningar, aktiviteter och äventyr  som är utöver den dagliga scoutverksamheten. 

Att vara arrangemangsledare för Scouternas arrangemang är inte bara utmanande och utvecklande, det är också en rolig upplevelse att tillsammans med de andra i ditt team ge deltagarna en fantastisk scoutupplevelse de och ni kommer att minnas för livet! 

Som arrangemangsledare ansvarar du för att planera och genomföra arrangemanget från början till slut. Att vara arrangemangsledare tar periodvis mycket tid. Teamet brukar ses 5-7 helger under ett år. Vid tillexempel, egna planeringsmöten, eventuell förträff och rekresa och två utbildningshelger, till detta kommer tid för övriga möten och eget arbete. Som arrangemangsledare är det obligatoriskt att delta i två utbildningstillfällen. Ett på hösten 2022, helgen v.37 och ett på våren 2024, (räkna med helgen v.10). Arrangemangsledarutbildningen på hösten ger dig och ditt team alla verktyg ni behöver för att planera och genomföra ert arrangemang. Utbildningen på våren är fokuserad på riskminimering och krishantering, ekonomi och program. Som stöd i arbetet finns Scouternas arrangemangsgrupp som följer och stöttar er genom projektet. 

Om Roverway

Roverway är ett återkommande internationellt scoutläger för scouter i åldrarna 16-22 år. Deltagarna kommer främst från Europa, men ibland kommer det även gäster från andra världsdelar. Lägret består av två delar. Under den första delen är deltagarna uppdelade i grupper om kanske 50 personer. Den första delen är ett projekt, utmaning eller hajk som genomförs med folk från 4-5 olika länder, i olika delar av landet. Den andra delen utspelar sig på en fast lägerplats, där alla deltagare samlas.

Som arrangemangsledar för Roverway ansvarar du för att planera och genomföra resan med alla svenska deltagare i kontingenten. Från sverige tror vi att deltagarantalet är någonstanns mellan 50 -100 personer. Arrangemangsteamet består av 4 personer där 1 till 2 personer är Head of Contingent (ansvarig). Som Head of Contingent förväntas du delta på eventuella förmöten i Norge.
Inför detta arrangemanget kommer inte teamet åka på en separat rekresa. 

Du behöver inte ha varit arrangemangsledare tidigare, men du har någon tidigare erfarenhet av att vara ledare samt att är det meriterande om du har planerat större event eller resor. Vi söker personer med olika erfarenheter och kompetenser för att komplettera varandra i teamen. 

Du kan söka som enskild person, så teamar vi ihop dig med andra sökanden, eller så kan du och några vänner söka som team, ange då i din ansökan vilka du vill söka tillsammans med. 
Välkommen med din ansökan!

Är det något för dig?

Sök tjänsten här