Arrangemangsledare Upplev 2022

Varje år anordnar Scouterna flera arrangemang som är öppna för alla Sveriges scouter. Arrangemangen riktar sig till scouter från äventyrarålder som söker äventyr och upplevelser utanför sin kårverksamhet. Vi genomför resor, utmaningar, aktiviteter och äventyr  som är utöver den dagliga scoutverksamheten. 

Att vara arrangemangsledare för Scouternas arrangemang är inte bara utmanande och utvecklande, det är också en rolig upplevelse att tillsammans med de andra i ditt team ge deltagarna en fantastisk scoutupplevelse de och ni kommer att minnas för livet! 

Som arrangemangsledare ansvarar du för att planera och genomföra arrangemanget från början till slut. Att vara arrangemangsledare tar periodvis mycket tid. Teamet brukar ses 5-7 helger under ett år. Vid till exempel, egna planeringsmöten, eventuell förträff och rekresa och två utbildningshelger, till detta kommer tid för telefonmöten och eget arbete. Som arrangemangsledare är det obligatoriskt att delta i två utbildningstillfällen. En arrangemangsledarutbildning och en riskhanteringsutbildning. Arrangemangsledarutbildningen ger dig och ditt team alla verktyg ni behöver för att planera och genomföra ert arrangemang. Den andra utbildningen är fokuserad på riskminimering och krishantering, ekonomi och program. Som stöd i arbetet finns Scouternas arrangemangsgrupp som följer och stöttar er genom projektet. Teamet för Upplev22 kommer att om möjligt vara med på riskhanteringsutbildningen v.10 därför är det viktigt att du kan vara med denna helg! 

Om Upplev 

Upplev är ett arrangemang som vanligen sker på höstlovet och där äventyrarscouter från runt om i Sverige möts och tillsammans åker på en resa för att uppleva en ny kultur, kanske möta scouter från andra länder och utmana sig själva. Upplev har olika teman varje år och 2022 kommer temat att vara mänskligarättigheter och resan är planerad att gå till Norra Tyskland. Att genomföra Upplev innebär att deltagarna ska lära sig mer om sig själva och samhället vi lever i. 

Upplevs syfte är att: 

  • ge deltagande äventyrare en upplevelse utöver det vanliga  
  • ge deltagarna möjlighet att utmana sig själva 
  • ge deltagarna möjlighet att utmana sin världsbild  
  • låta deltagarna möta människor och nya kulturer för att uppmuntra till internationell förståelse 

Du behöver inte ha varit arrangemangsledare tidigare, men vi ser gärna att du har någon tidigare erfarenhet av att vara ledare. Vi söker personer med olika erfarenheter och kompetenser för att komplettera varandra i teamen. 

Du kan söka som enskild person, så teamar vi ihop dig med andra sökanden, eller så kan du och några vänner söka som team, ange då i din ansökan vilka du vill söka tillsammans med. 

Välkommen med din ansökan!

Är det något för dig?

Sök tjänsten här