Arrangemangsledare - World scout Moot 2025

 

Om World Scout Moot

World Scout Moot är ett återkommande internationellt scoutläger för scouter i åldrarna 18-25 år, 2025 bjuder Portugal in till Moot. Deltagarna kommer från hela världen. Lägertiden är satt till 25 juli - 3 augusti, Sveriges kontingen åker alltid på en rundresa innan ett Moot vilken brukar vara ca två veckor innan lägrets start.
Lägret består av två delar. Under den första delen är deltagarna uppdelade i grupper om kanske 50 personer på en så kallad Path. Den första delen är ett projekt, utmaning eller hajk som genomförs med scoutern i internationella patruller, i olika delar av värdlandet. Den andra delen utspelar sig på en fast lägerplats, där alla deltagare samlas.

Som arrangemangsledare för Moot 2025 ansvarar du för att planera och genomföra resan med alla svenska deltagare i kontingenten. Från Sverige tror vi att deltagarantalet är någonstanns mellan 100 -300 personer. Arrangemangsteamet kommer bestå av 6 personer där 2 personer är Head of Contingent (ansvarig), 2 personer är  ekonomiansvariga, en kommunikationsansvarig och sedan övriga tänkbara roller som bestäms inom teamet. 

Du behöver inte ha varit arrangemangsledare tidigare, men du har någon tidigare erfarenhet av att vara ledare samt tror vi att du har varit iväg på större arrangemang inom Scouterna. Det är meriterande om du har planerat större event eller resor. Vi söker personer med olika erfarenheter och kompetenser för att komplettera varandra i teamen. 

Teamet är idag delvis rekryterat därför ser vi gärna kvinnliga sökanden för att komplettera redan rekryterade ledare.

Du behöver INTE bifoga personligt brev och CV utan skriv endast några rader om dig själv i fritextrutorna.  

Om att vara Arrangemangsledare
Att vara arrangemangsledare för Scouternas arrangemang är inte bara utmanande och utvecklande, det är också en rolig upplevelse att tillsammans med de andra i ditt team ge deltagarna en fantastisk scoutupplevelse de och ni kommer att minnas för livet! 

Som arrangemangsledare ansvarar du för att planera och genomföra arrangemanget från början till slut. Att vara arrangemangsledare tar periodvis mycket tid. Teamet brukar ses 5-7 helger under ett år. Vid tillexempel, egna planeringsmöten, eventuell förträff och rekresa och två utbildningshelger, till detta kommer tid för övriga möten och eget arbete. Som arrangemangsledare är det obligatoriskt att delta i två utbildningstillfällen. Ett på hösten, helgen v.40 och ett på våren 2024, (räkna med helgen v.10), Eftersom Moot planeringen spänner över 2 år kommer dessa helger två omgångar med lite olika innehåll. Utbildningshelgerna ger dig och ditt team alla verktyg ni behöver för att planera och genomföra ert arrangemang, ni blir också utbildade inom riskminimering och krishantering, ekonomi och program. Som stöd i arbetet finns Scouternas arrangemangsgrupp som följer och stöttar er genom projektet. 


Välkommen med din ansökan!

Är det något för dig?

Sök tjänsten här