Scouternas nationella grupp för Trygga möten söker ny medlem!

Tillsammans kan vi göra mer! Scouterna ger över 80 000 barn och unga från alla delar av samhället chansen att uppleva äventyr tillsammans och växa som individer. Det innebär att vi varje dag bidrar till ett öppet samhälle präglat av mångfald och respekt, något som är mer aktuellt än någonsin. Att vi har 100 års erfarenhet av aktivt uteliv innebär också att vi har erfarenheter vi gärna delar med oss av – allt från gruppdynamik och ledarskap till personlig utveckling och stärkt självkänsla. Hur vill du vara med och bidra?

Om uppdraget

Scouternas ideella grupp för Trygga mötens arbete ska sträva mot målet att Trygga Möten ska genomsyra all verksamhet och alla aktiviteter inom Scouterna.

  • Alla barn ska känna sig trygga och välkomna precis som de är i Scouternas verksamheter.
  • Scouterna ska vara förebilder och överträffa förväntningarna när det kommer till att arbeta förebyggande mot kränkningar och övergrepp.
  • Gruppen ska verka för att alla ledare inom Scouterna ska ha kunskap och verktyg för att förebygga och agera mot kränkningar och övergrepp i verksamheten.
  • Att det finns ett ideellt stödnätverk nationellt som kan vara tillgängliga som stöd ute i kårerna vid Trygga Möten- ärenden.

Vi är idag fyra personer i gruppen och träffas fysisk cirka en-två helger per termin. Mellan det genomför och producerar vi material och bedriver fortlöpande verksamhet tillsammans. Vi har även digitala avstämningar en kväll i månaden.

Att vara medlem i TM gruppen är inte bara utmanande och utvecklande, det är också en rolig upplevelse tillsammans med en härlig grupp med människor. Då uppdraget växer så kommer vi inom gruppen att dela in oss på olika frågor och projekt att arbeta vidare med, dock har vi i gruppen det övergripande ansvaret gemensamt och stöttar varandra för att föra arbetet framåt. Du får möjlighet att utmana dig själv samtidigt som dina erfarenheter är viktiga för gruppen och vårt gemensamma arbete.

Om dig

Vi söker dig som känner igen dig i några av följande punkter

  • Erfarenhet av ledarskap och av samtal där du mött barn och vuxna i svåra situationer
  • En person som förstår vikten av en trygg miljö för att ungdomar ska kunna utvecklas på ett personligt plan
  • God insikt i vad scouternas arbete med Trygga Möten innebär
  • Gärna erfarenhet av att vara kursledare
  • Gärna professionell utbildning eller erfarenhet av socialt eller pedagogiskt arbete

Välkommen med din intresseanmälan via Scouternas hemsida. Rekrytering och tillsättning sker fortlöpande.

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta Trygga Mötens samordnare:

Hilda Gerdmar, hilda.gerdmar@scouterna.se, tel: 08-555 065 29

Jenny Lowebrant, jenny.lowebrant@scouterna.se. tel: 08-555 065 35

Är det något för dig?

Sök tjänsten här