Vi söker medlemmar till Listening Ears nationella arbetsgrupp inom ramen för Trygga Möten

Vi söker dig som vill vara med och utveckla konceptet för Listening ears (LE) och som vill vara en ledande person i arbetet med att planera och genomföra LE vid Jamboree 26.

LE är det praktiska genomförandet av Trygga möten på Scouternas större arrangemang. Konceptet för LE skapar ett arbetssätt som är hållbart, med kvalitet, över tid och som underlättar för ledningen/organisationen av arrangemanget.

LE bidrar till att skapa en trygg miljö för deltagarna genom att finnas tillgängliga för samtal ”med någon annan” som har särskild kompetens i samtalet som verktyg och är väl förtrogen med Trygga mötens syfte. LE bistår också i beslut som rör frågor kopplat till Trygga möten.

Kravspecifikation

Vi söker dig som

  • har tidigare erfarenhet av att planera och genomföra LE vid nationella jamboreer eller motsvarande i den svenska kontingenten vid World Scout Jamboree.
  • har erfarenhet av leda andra vuxna vid ett scoutarrangemang.
  • kan ta ansvar, planera samt prioritera ditt och gruppens arbete på ett effektivt sätt.
  • har en förståelse för vikten av samtalet som verktyg och intresse för barn psykiska hälsa.
  • har förmåga att våga ta svåra beslut kopplat till Trygga Möten.

Som person är du trygg och stabil, du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter men också förhålla dig till givna ramar. Du har god förmåga att samarbeta med andra personer i, och delar av, organisationen. Som ledare är du lyhörd, psykologiskt närvarande och har en förmåga att anpassa ditt ledarskap utefter person, grupp och situation.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Rekrytering till uppdraget sker löpande.

Är det något för dig?

Sök tjänsten här