Vi söker nu fler medlemmar till Regionala Utbildningsgruppen i Stockholm

 

Scouternas Folkhögskola har uppdraget att förvalta och utveckla Scouternas utbildningar och de Regionala utbildningsgrupperna är Folkhögskolans förlängda arm i detta arbete.

Scouternas regionala utbildningsgrupp i Stockholm består av erfarna scoutledare och leder och koordinerar utbildningsverksamheten i regionen. Gruppen har ansvar för kurserna Leda Scouting, Leda Avdelning, Leda Kår, Leda Patrull, Ditt Personliga Ledarskap samt Redo för naturen i regionen.

I Stockholm finns närmare 100 aktiva utbildare som rör sig mellan olika kursteam. Regionala Utbildningsgruppen koordinerar, peppar och stöttar kursteamen.

Vill du vara med och hjälpa ännu fler ledare med verktyg och struktur för att bli starka förebilder för sina scouter och ordna ännu bättre verksamhet? Brinner du för utbildning och personlig utveckling? Då är detta ett uppdrag för dig!

 

Uppdraget

Gruppen är helt ideell och har 4-6 möten varje år, oftast fysiskt. Var och en i gruppen har en eller två arbetsområden som man sköter löpande mellan mötena. Vi har inte några långmöte eller arbetshelger. Däremot har vi de senaste åren ordnat en fin inspirationsdag/helg som kallar ”Utbildarhajken”, där vi träffar våra utbildare. Som utbildare brukar vi också delta på Utbildardagarna (i mars) och någon/några från gruppen brukar vara med på Folkhögskolans Nätverksträff (oktober).

 

Vi söker dig

  • som känner stort engagemang kring utbildningsfrågor i regionen och som vill vara med och jobba med detta
  • som har lust och tid för uppdraget
  • gärna har ett stort nätverk inom scoutrörelsen i Stockholmstrakten

 

Som person är du kommunikativ och tydlig, som vill bidra till arbetet i gruppen som helhet samtidigt som du kan ansvara för egna uppdrag.

 

Intresserad?

Sök uppdraget genom att klicka nedan och skapa din ansökan.
Du behöver inte infoga någon CV, däremot ett personligt brev där du även beskriver dina erfarenheter både i och utanför Scoutrörelsen som är relevant för uppdraget – samt med varför just detta uppdrag lockar dig!

Vi vill ha din ansökan senast 15:e april 2023.

 

Frågor?

Kontakta ordförande i Regionala utbildningsgruppen:

Per Billing på 073-650 55 05, per.billing@scouterna.se eller

Marcus Jansson 0709-688284, marcus.jansson@scouterna.se

 

Är det något för dig?

Sök tjänsten här