WSJ 2023: Kommunikatör som kan text eller grafisk design till ditt livs äventyr i Korea

Nästa år reser 2 000 Svenska scouter till Korea för att vara med på sitt livs äventyr.

Scouter från hela världen samlas för World Scout Jamboree - ett av världens största och häftigaste ungdomsarrangemang. Till vårt kommunikationsteam söker vi nu efter ytterliggare en person som är en fena på att skriva och/eller bilder, grafik och allt som är vackert. 

Vad går uppdraget ut på?

Tillsammans i vårt kommunikationsteam om ca 9 personer marknadsför vi World Scout Jamboree i Sverige, tar fram riktigt bra förberedelsematerial för deltagarna och deltar i resan för att dokumentera och rapportera direkt från Korea. Vi är ett gäng med  blandad kunskap, erfarenheter och perspektiv. Målet är att deltagarna ska få en fantastisk resa - och hela Sverige ska känna till hur coolt en World Scout Jamboree är.

Du arbetar i en patrull med med skribenter, projektledare, fotografer, grafiker etc. Om du idag har kunskap om program som Illustrator, InDesign och motsvarande är du rätt person för oss. Eller om du är en fena på att skriva. Du behöver inte ha någon lång erfarenhet, vi lär dig det du behöver kunna, så länge du har viljan och rätt inställning. Här finns utrymme både för den som redan idag är proffs och vill bidra till att skapa ett riktigt häftigt äventyr i Korea, och för dig som vill ha en riktigt bra erfarenhet där du får träna dig själv som kommunikatör. 

Hur funkar det rent praktiskt?

Uppdraget startar så snart som möjligt, och sträcker sig fram till slutet av 2023. Det finns möjlighet att delta i hela eller delar av projekttiden, beroende på vad som passar dig. Vi kommer att ha ett antal arbetshelger på olika platser i Sverige under projekttiden, och däremellan kommer du behöva arbeta på egen hand eller tillsammans med andra teammedlemmar med att tex producera material. Under själva World Scout Jamboree är vi på plats i Korea på Jamboreen, men det kan även finnas möjlighet att bidra från Sverige. Den exakta arbetsbelastningen, praktisk planering om vem som gör vad och hur vi gör det bestämmer vi gemensamt i gruppen. Men vi förväntar oss ett aktivt deltagande, tex genom närvaro på arbetshelgerna, och att du verkligen vill vara en del av arbetet och gruppen. Gruppen leds av två funktionsansvariga.

Vill du vara med?

Skicka in en ansökan där du berättar om vad du tar med dig in i gruppen, så tar vi en snack utifrån det vad din roll skulle kunna vara. När du klickat på ansökningsknappen finns det möjlighet att lägga med CV och flera andra dokument. Har du sådana får du gärna lägga med dem. Men viktigast är att du svarar på de tre frågorna längst ner. Har du några funderingar så är du varmt välkommen att kontakta funktionsansvarige Fredrik Larsson, se kontaktuppgifter i annonsen. OBS: vi kommer fylla på teamet löpande, så vänta inte med ansökan till sista ansökningsdag, det är mycket roligare om du hör av dig så snart som möjligt. 

Är det något för dig?

Sök tjänsten här