WSJ2023 - Medlemmar till funktionen Program & Rundresa

Var med och ge över 2000 svenska scouter den bästa upplevelsen inför, före, under och efter World Scout Jamboree 2023 i Korea  

Funktionen Program och rundresa söker teammedlemmar  

Om drygt ett år reser tusentals Svenska scouter till Korea för att vara med på sitt livs äventyr  

Scouter från hela världen samlas för World Scout Jamboree - ett av världens största och häftigaste ungdomsarrangemang.   

Nu när ansökan har stängt vet vi att vi blir drygt 2000 scouter från som åker. Den svenska kontingentens teman knyter an till de av FN:s globala hållbarhetsmål som handlar om fredliga samhällen, demokrati, information och källkritik - ämnen som har en naturlig koppling till det land som står värd för världsscoutjamboreen.  

Gillar du att planera riktigt bra scoutprogram, brinner för att ge scoutledare verktyg för att leda sina scouter och dessutom själv är duktig på att leda andra, planera och genomföra projekt? Då söker vi dig till funktionen program och rundresa i kontingentledningen till World Scout Jamboree 2023!  

Funktionen program och rundresa  

Funktionen program och rundresa är en av fyra funktioner i kontingentledningen (CMT). Program och rundresa ansvarar bland annat för innehåll och upplägg för rundresan innan själva världsscoutjamboreen, program under själva jamboreen som vi från Sverige bidrar med och utbildning av ledare och deltagare innan vi åker iväg.   

Funktionen kommer bestå av omkring 7-8 personer och leds av två funktionsansvariga. Vi tar ett gemensamt ansvar för funktionens hela område men kommer såklart också ha egna ansvarsområden som vi arbetar lite extra med.   

Hur funkar det rent praktiskt?  

Uppdraget startar så snart som möjligt, och sträcker sig fram till slutet av 2023. Det finns möjlighet att delta i hela eller delar av projekttiden, beroende på vad som passar dig. Vi kommer att ha ett antal arbetshelger på olika platser i Sverige under projekttiden, och däremellan kommer du behöva arbeta på egen hand eller tillsammans med andra i teamet eller kontingentledningen. Under själva World Scout Jamboree är vi på plats i Korea, men det kan även finnas möjlighet att bidra från Sverige. Den exakta arbetsbelastningen, praktisk planering om vem som gör vad och hur vi gör det bestämmer vi gemensamt i gruppen. Men vi förväntar oss ett aktivt deltagande, tex genom närvaro på arbetshelgerna, och att du verkligen vill vara en del av arbetet och gruppen.  

Vill du vara med?  

Vi söker just nu ett antal medlemmar till funktionsledningen. Stämmer en eller flera av följande saker in på dig tycker vi att du absolut ska skicka in en ansökan:  

  • Har bra koll på Scouternas program och har reflekterat kring det på ett teoretiskt sätt 
  • Brinner för eller har erfarenhet av internationella frågor, hållbarhet och/eller mänskliga rättigheter 
  • Gillar och är bra på att planera och genomföra projekt utifrån ett tydligt syfte
  • Är utbildare inom Scouterna eller kanske lärare 
  • Bra på att leda dig själv och andra 
  • Har deltagit på en världsscoutjamboree tidigare och vill ge samma fantastiska upplevelse till andra
  • Ha erfarenhet av ideellt arbete inom Scouterna på nationell nivå 

Skicka in en ansökan där du berättar om vad du tar med dig in i gruppen, så tar vi en snack utifrån det vad din roll skulle kunna vara. Har du några funderingar så är du varmt välkommen att kontakta funktionsansvarige Gustav Öhrn eller Rebecca Sundberg, se kontaktuppgifter i nedan.   

OBS! vi rekryterar löpande, så vänta inte med ansökan till sista ansökningsdag, det är mycket roligare om du hör av dig så snart som möjligt.  

Kontaktperson: 

Gustav Öhrn  
Funktionsansvarig Program och rundresa, World Scout Jamboree Swedish Contingent 2023  
gustav.ohrn@scouterna.se  

Rebecca Sundberg 
Funktionsansvarig Program och rundresa, World Scout Jamboree Swedish Contingent 2023  
rebecca.sundberg@scouterna.se

Är det något för dig?

Sök tjänsten här