Kommunikatör med ansvar för Press och PR

Vi söker nu en kommunikatör med ansvar för press och PR som vill vara med och vidareutveckla Scouternas relationer gentemot media, opinionsbildare, politiker och andra beslutsfattare. Du blir en del av ett gäng på cirka 60 personer på Scouternas kansli och Scouternas folkhögskola, som jobbar med att stötta våra scoutkårer och ideella ledare i deras verksamheter, att planera och genomföra arrangemang, att genomföra utbildningar och att se till att vi blir fler scouter.

Om rollen:
I den här nyinrättade rollen ansvarar du för den externa kommunikationen via proaktivt press- och PR-arbete, så väl som reaktivt utifrån händelser i omvärlden. I samarbete med anställda och scoutkårer runt om i landet arbetar du brett med allt ifrån strategisk planering till att fånga upp och genomföra PR-aktiviteter som bidrar till att skapa kännedom och förståelse för Scouternas verksamhet och hur vi bidrar till samhällsutvecklingen. Du säkerställer också att information och interna riktlinjer kring press och PR finns tillgängliga för hela organisationen.

Det dagliga arbetet innehåller arbetsuppgifter som att skriva pressmeddelanden, bistå lokala scoutkårer med presstöd, projektleda kommunikationsinsatser vid större arrangemang och samordna och produktionsleda olika trycksaker. Inte minst kommer du att stötta och vidareutveckla arbetet med Scouternas unga talespersoner, en grupp scouter som representerar oss i media och andra externa sammanhang. I rollen ingår också att bidra till allmänt kommunikationsarbete. 

Har du den här bakgrunden?
Vi tycker det vore kul med en kollega som kanske inte har världens längsta CV, men desto fler idéer. Vi tror att du har ett par års erfarenhet av självständigt press- och PR-arbete, gärna från en kommunikationsbyrå eller i en idéburen organisation som bedriver påverkansarbete. Du har en relevant akademisk utbildning inom kommunikation.

Du är nyfiken, orädd, gillar att samarbeta med andra och är en duktig skribent! Du har god insikt i vad som krävs för att skapa uppmärksamhet och nå uppsatta mål och har förmåga att planera, strukturera, driva och följa upp dina initiativ och olika projekt. För att passa in i vårt gäng behöver du vara prestigelös och öppen för att samarbeta och lära av såväl andra kommunikatörer som kollegor på andra avdelningar. Scouterna är en värderingsstyrd organisation och självklart delar du även våra värderingar och vision som du kan läsa mer om på vår hemsida scouterna.se.

Praktiskt om tjänsten:
Tjänsten är en tillsvidareanställning och inleds med provanställning med tillträde i augusti/september.  
Arbetsgivaren är Scouterna med placeringsort i Stockholm och med uppdragsområde i hela landet. Scouterna omfattas av kollektivavtal mellan Fremia och Unionen.

Välkommen med din ansökan!
I denna rekrytering samarbetar vi med Signera Rekrytering. Du visar ditt intresse via Signerarekrytering:  Lediga tjänster | Signera Rekrytering  där du bifogar CV och ett motivationsbrev om varför du ska bli Scouternas nya kommunikatör med ansvar för press och PR. Vi tar helst emot din ansökan så snart som möjligt, men allra senast den 23 maj. Du ska inte ladda upp material på Scouternas sida, tack.
Eventuella frågor besvaras gärna av Signeras konsulter Anna Hultkrantz, tel. 073-834 33 20 eller Josefin Johansson, tel. 070-862 09 90. Facklig kontaktperson är Sassa Orebring som nås på tel. 076-853 94 52 eller sassa.orebring@scouterna.se.

Är det något för dig?

Sök tjänsten här