Vill du ge fler barn och unga möjlighet att testa scouting?

Scouterna försöker ständigt nå nya målgrupper för att fler barn och unga och deras familjer ska få möjlighet att testa på scouting i nya former. Under tre års tid har vi tillsammans med några skolor samt Rinkeby-Kista/Fritid arbetat i Husby/Järva med att erbjuda scouting till barn inom ramen för skol- och fritidsverksamhet. Vi ska nu utöka detta arbete och söker en projektledare till projektet ”Day camp adventure” där vi också vill erbjuda ungdomar och barn scouting under sommar- och jullov.

Som projektledare arbetar du direkt med barn och ungdomar som inte har erfarenhet av scouting. Du ansvarar för att planera, genomföra och utvärdera de aktiviteter som sker inom projektets ram tillsammans med befintlig personal på Scouterna och fritidspersonal i Husby. Du ska också leda feriearbetande ungdomar som genom projektet får en frilufts- och värdebaserad ledarskapsutbildning så att de kan vara med och genomföra dagscoutläger för barn som deltar i fritidsverksamhet. Du ansvarar för dokumentation och uppföljning.

Vi söker dig som har...

  • Arbetat med barn och unga t.ex. inom ideell verksamhet, gärna i utsatta områden
  • Erfarenhet av och förståelse för ideellt engagemang, gärna inom Scouterna
  • Erfarenhet av att planera, genomföra, dokumentera och utvärdera enklare projekt.
  • En bakgrund från skola och fritidsverksamhet eller sociala insatser

Det är meriterande om du har en utbildning inom beteendevetenskap eller som lärare, fritidsledare, fältassistent eller liknande. B-körkort är ett krav.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper!  Vi tror att du kommer med positiv energi och ett humör som smittar. Det är viktigt att du trivs med och är van vid ett högt tempo. Du löser problem där de uppstår, skapar enkelt nya kontakter och trivs med att ha varierande arbetsuppgifter. Du har en förmåga att entusiasmera barn och unga och du ser potential i deras förmåga. Dessutom har du ett coachande förhållningssätt och vågar lita på och ge dem ansvar. Om du även gillar friluftsliv och att vara ute är det är stort plus!

Scouterna är en värderingsstyrd organisation och självklart delar du våra värderingar och vision (läs mer om dessa på www.scouterna.se).

Om tjänsten

Tjänsten är en visstidsanställning fram till 2025-01-31. Tillträde 2022-10-01 eller efter överenskommelse. Arbetsgivaren är Scouterna och din arbetsplats är Scouternas kansli i Örnsberg men där verksamheten bedrivs i Husby/Järva. En del arbete på kvällar och helger förekommer. Scouterna omfattas av kollektivavtal mellan Fremia och Unionen. Vi eftersträvar mångfald och ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter.

Din ansökan

Vi tar endast emot ansökningar via vår webb. Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag, så vänta inte med att skicka in din ansökan. Ansökan ska innehålla CV och/ eller LinkedInprofil. Vi uppskattar att du döper dokumenten med för- och efternamn samt laddar upp dem i PDF-format. 

Eventuella frågor om tjänsten ställer du till:

Elisabeth Danefjäll på 0766-23 25 79 eller elisabeth.danefjall@scouterna.se (Medlemsutvecklingschef, Scouterna)

Sassa Orebring på 076-853 94 52 eller sassa.orebring@scouterna.se (facklig representant Unionen)

Är det något för dig?

Sök tjänsten här