Scouter vid en brygga

Bli månadsgivare

Var med och stötta barns och ungas utveckling till världsförbättrare varje dag året runt. Just regelbundenheten i din gåva som månadsgivare har stor betydelse. Den bidrar till att vi kan få bättre framförhållning i vårt arbete och därmed göra ännu större skillnad för barn och unga.

Bli månadsgivare nu - signera med Mobilt BankID

Så går det till

Det går snabbt och är enkelt att bli månadsgivare. Välj mellan att bli månadsgivare via autogiro eller sms.
Som ett litet tack får du hem tidningen Scout fyra gånger om året och en reflex med Scouternas symbol på.

Tack för ditt stöd!

Bli månadsgivare via sms eller autogiro

Bli månadsgivare via autogiro

Med Mobilt BankID: Fyll i ansökan och signera med Mobilt BankID här

Utan Mobilt BankID: Ladda ner Scouternas autogiroblankett, fyll i och skicka den till oss (adressen står på blanketten)

Den 28 varje månad dras den summa som du önskar ge till Scouterna. Du är alltid välkommen att kontakta oss på info@scouterna.se eller 08-568 432 00, om du önskar ändra månadsbelopp, vill göra uppehåll eller vill avsluta ditt månadsgivande.

Bli månadsgivare via sms

Bestäm dig för om du vill skänka 50, 100 eller 200 kronor i månaden. Skicka sedan ett sms med någon av nedanstående texter till 72 901:

 • Skicka SCOUT50 till 72 901 för att ge 50 kr i månaden
 • Skicka SCOUT100 till 72 901 för att ge 100 kr i månaden
 • Skicka SCOUT200 till 72 901 för att ge 200 kr i månaden

Skicka ett mejl till info@scouterna.se om du vill få hem tidningen Scout, vårt nyhetsbrev och en reflex med Scouternas symbol på.

Den 28 varje månad dras den summa som du önskar ge till Scouterna. Om du vill säga upp ditt sms-månadsgivande. Skicka ett sms med någon av dessa texter till 72 901:
STOPP SCOUT50
STOPP SCOUT100
STOPP SCOUT200

Det bästa med Scouterna är att man blir accepterad som man är. Och att man får vara med om äventyr och upplevelser som man kanske inte skulle varit med om annars. Man kan hitta kompisar som kommer från andra sidan jordklotet. Scouterna är ett eget släkte. En gång scout alltid scout. Som samhället ser ut idag tror jag att scouterna är en trygghet för många barn. Alla får vara med, och vara sig själva. Du har en tillhörighet.

Klara Åström, 17 år

Jag kände att nu behövde hela samhället ställa upp för att hjälpa personer i riskgrupper med vardagsgrejer som att handla, gå till återvinningen med mera.

Anton Karlsson, 17 årScouternas vision är Unga som gör världen bättre. Anton är en av dem som gjorde visionen verklig och agerade när det som mest behövdes. Våren 2020 startade han Facebookgruppen Coronahjälpen, främst med syfte att hjälpa personer i riskgrupper och få deras vardag att fungera bättre.

Jag har lärt mig att våga testa. Jag har också lärt mig att släppa på kontrollbehovet och att samverka i grupp. Vi tränar mycket på samarbete och det är bra att ha med sig i vardagen. Det bästa med att var scout är gemenskapen. Man träffar så mycket folk, även från andra länder. Det är ständigt nya hajker, läger och utmaningar. Jag tror att jag kommer vara scout länge.

Julia Domberg, 19 år
84 % av pengarna når fram, Scouternas Insamling

Din gåva når fram

84 procent av pengarna används till verksamhet för barn och unga. 16 procent används till nödvändig administration, kvalitetskontroll och insamling.

Det här används pengarna till

Pengarna används till:

 • Sprida scouting till fler
 • Utbilda nya scoutledare
 • Starta upp nya scoutkårer
 • Ge bidrag för medlems- och deltagaravgifter och utrustning
200 kr/månad i ett år räcker till mycket

200 kr/månad i ett år räcker till:

 • 12 ledare får lära sig anpassa verksamheten för barn med ADHD eller autism, eller
 • 80 barn får lära sig bli schyssta kompisar, eller
 • 6 barn med mindre ekonomiska medel får möjlighet att följa med på hajk

Vanliga frågor och svar

Att regelbundet få in pengar från månadsgivare gör att vi kan planera vår insatser bättre. Tack vare alla månadsgivares stöd kan vi arbeta mer effektivt och långsiktigt med att ge barn och unga en meningsfull fritid där de kan utvecklas till världsförbättrare.

En annan fördel med att vara månadsgivare är att din betalning varje månad sker via autogiro eller sms. Det innebär att mer pengar kan användas till arbetet för barnen, eftersom autogiro ger mindre administrationskostnader för oss. Det är det billigaste sättet att samla in pengar.

Dina pengar används bland annat till att sprida scouting till fler, utbilda nya ledare och starta scoutkårer där vi inte finns idag som t ex på landsbygden och i utsatta områden. De används också till att utveckla Scouternas program och att stötta den lokala scoutverksamheten.

Scouterna utvecklar och förbättrar verksamheten kontinuerligt utifrån de behov som finns.  Vi öronmärker därför inga gåvor för specifika ändamål (med undantag av Scouternas Stödfond) eftersom det är viktigt att det alltid finns en buffert med pengar som vi kan använda där det bäst behövs.

När du skänker pengar till Scouterna kan du vara trygg. Vi strävar alltid efter att hålla nere våra kostnader och är stolta över att vi under 2019 lyckades använda hela 94 procent av de insamlade medlen till vår verksamhet för barn och unga. Endast 6 % användes till nödvändig administration, insamlingsarbete och kvalitetskontroll – det vill säga ledning, planering, marknadsföring, samordning och uppföljning. Tack vare det kan du lita på att dina pengar används på bästa sätt för barn och unga.

Vill du byta bank eller kontonummer är du välkommen att kontakta Scouternas givarservice, så hjälper vi dig. Ring 08-568 432 00 eller mejla till info@scouterna.se.

Du kan självklart när som helst pausa, ändra eller avsluta ditt månadsgivande. Varmt välkommen att kontakta vår givarservice. Mejla till info@scouterna.se eller ring 08-568 432 00 så får du hjälp att:

 • Höja eller sänka ditt månadsbelopp
 • Ändra bank- eller kontouppgifter
 • Pausa dina betalningar under en period
 • Avsluta ditt månadsgivande

Hur du än vill ha det så ändrar vi ditt månadsgivande snabbt och enkelt.

OBS. För att stoppa ännu inte genomförda betalningar via autogiro, måste du meddela Scouterna senast fem bankdagar före förfallodagen som är den 28:e varje månad.