Leda scouting

På leda scouting-sidorna hittar du som är scoutledare det du behöver för att skapa rolig och utvecklande scouting.

Utbildning för världsförbättrare

Få mod, makt och verktyg i en ledarutbildning på Scouternas folkhögskola. Här är utbildarna bra på att överbrygga klyftor och skapa ärliga möten och verklig förståelse. En bildning för världsförbättrare!

Hitta rätt kurs

Scouternas program

Allt vi gör ihop med scouterna är program. Genom att tänka igenom varför och hur vi genomför en aktivitet i Scouterna ser vi till att scouterna har roligt och utvecklas.

Scouternas program

Program för åldersgrupper

Utveckling bygger på både trygghet och utmaning. Därför är scouting indelad i åldersgrupper som ger scouten det den behöver utifrån sin mognad.

Program för åldersgrupper

Program med tema

Med ett tema binder ni ihop möten eller läger. Det blir en fördjupning utifrån era intressen och ger er en extra dimension i scoutverksamheten.

Program med tema

Planera scouting

Få bra tips och råd hur du på ett pedagogiskt och intressant sätt kan planera scouting. Scouterna ska vara veckans höjdpunkt och bidra till en meningsfull fritid.

Planera scouting

Ledarutveckling

Som scoutledare lär du genom att göra och utvecklas i processen. För dig som vill lära mer erbjuder Scouterna massor av möjligheter.

Ledarutveckling

Det börjar med ledarteamet

För att skapa riktigt bra scouting behövs ett ledarteam som är trygga med varandra, som vet vad ni gör och varför ni gör det.

Reflektionsboken Värdebaserat ledarskap är ett bra verktyg för att få ihop ledarteamet. Den finns tryckt i scoutshopen och som en ifyllningsbar pdf.

Tips! Starta ledarplaneringen med att göra presentationsövningen på sidan 40 i boken.

Märken

Märket påminner scouterna om vad de lärt sig och att de har fått vara med om roliga äventyr med dina kompisar. Här hittar du alla Scouternas märken.

Aktivitetsbanken

I Scouternas aktivitetsbank hittar du över 700 tips på aktiviteter för olika tillfällen. Du kan söka efter en specifik aktivitet eller bläddra runt och filtrera på exempelvis åldersgrupp, tidsåtgång eller gruppstorlek. Bidra gärna med din favoritaktivitet!