Foto: Mio Kuschick

Aktuellt

Det händer massor inom Scouterna och här kan du ta del av det som är aktuellt just nu.

"Ilska när scouterna stöter på patrull – och andra reaktioner på budgeten"

Viktig kritik från Scouterna mot regeringens budgetproposition.
"-Det är obegripligt att regeringen värderar barn- och ungdomsverksamheter så enormt olika. Jag skulle önska att ministrarna Magdalena Andersson och Amanda Lind kunde förklara för oss hur de har kommit fram till att en idrottande ungdom är värd 20 gånger mer än en ung scout i pandemistöd", säger Anna-Karin Hennig.

Läs hela artikeln här >>

Brukar du inte läsa tidningen Altinget Civilsamhälle? Här kommer då ett erbjudande! Altinget Civilsamhälle erbjuder en kostnadsfri prenumeration fram till och med den 5 maj 2022. Då får man två nyhetsbrev i veckan (onsdag och fredag), och det är inga förbindelser. Registrera dig här, om du är intresserad.

 

Läs hela artikeln här

Res iväg digitalt med JOTA-JOTI

Är du också sugen på att resa igen? Missa då inte JOTA-JOTI den 15-17  oktober! JOTA-JOTI är ett virtuellt jamboree som anordnas i oktober varje år, där scouter från hela världen kopplar upp sig samtidigt! Här har vi samlat våra bästa tips för vad du kan hitta på under helgen.

Se alla tips här

Bli ungdomsrepresentant

Nu kan du som är 18-25 år ansöka till att bli ungdomsrepresentant FN, EU och Norden via LSU. Denna gång utlyser LSU sex uppdrag. Scouterna kan nominera en person till varje uppdrag – ansök nu om du vill vara en av dem!

Ansök idag!

Missa inte ScoutSnack!

ScoutSnack är inspirationsföreläsningar som Scouterna håller om olika ämnen som är relevanta för scouter, ledare och kåraktiva. Under hösten kan du ta del av många inspirerande föreläsningar.

Läs mer om ScoutSnack här

Nyheter

Senaste nytt om Covid-19

Här har vi samlat all information vi har om coronaläget och de rekommendationer som finns från Folkhälsomyndigheten.

Kommande arrangemang

Treklöver Gilwell – Nya tag

Är det dags för en nytändning? Eller är det dags för en fördjupning i varför du är scout? Är du utbildare, kårfunktionär, ledare på avdelning eller på...

Plats ej bestämd

10 sep – 29 maj

Leda patrull Norra Småland

Leda patrull är utbildningen för dig som är scout mellan 13 och 15 år - Äventyrare. Du får träna på att leda dig själv och dina jämnåriga kompisar i...

Plats ej bestämd

17 sep – 24 okt

Utbildning för Utbildare, Norr

Välkommen till Utbildning för Utbildare! Hösten 2021 hålls kurs preliminärt i Sundsvallstrakten. Här får du möjlighet att utveckla dina kunskaper och...

Plats ej bestämd

25 sep – 14 nov