Foto: Mio Kuschick

Aktuellt

Det händer massor inom Scouterna och här kan du ta del av det som är aktuellt just nu.

"Ilska när scouterna stöter på patrull – och andra reaktioner på budgeten"

Viktig kritik från Scouterna mot regeringens budgetproposition.
"-Det är obegripligt att regeringen värderar barn- och ungdomsverksamheter så enormt olika. Jag skulle önska att ministrarna Magdalena Andersson och Amanda Lind kunde förklara för oss hur de har kommit fram till att en idrottande ungdom är värd 20 gånger mer än en ung scout i pandemistöd", säger Anna-Karin Hennig.

Läs hela artikeln här >>

Brukar du inte läsa tidningen Altinget Civilsamhälle? Här kommer då ett erbjudande! Altinget Civilsamhälle erbjuder en kostnadsfri prenumeration fram till och med den 5 maj 2022. Då får man två nyhetsbrev i veckan (onsdag och fredag), och det är inga förbindelser. Registrera dig här, om du är intresserad.

 

Läs hela artikeln här

Välkommen till scoutstuga.se

Scouternas nya samlingspunkt för utfärdsstugor, scoutlokaler och lägerplatser som går att hyra.

Ska ni iväg med avdelningen eller patrullen och behöver en plats att bo på?
Då kan ni hitta olika ställen att hyra över hela landet här.

Har ni i kåren eller distriktet en anläggning som ni hyr ut? Lägg till den så att andra hittar den!

Läs mer här

Missa inte ScoutSnack!

ScoutSnack är inspirationsföreläsningar som Scouterna håller om olika ämnen som är relevanta för scouter, ledare och kåraktiva. Under hösten kan du ta del av många inspirerande föreläsningar.

Läs mer om ScoutSnack här

Webbinarier om påverkan

Välkommen att delta i våra webinarier om lokal påverkan!

Påverkansarbetet är en del av demokratin. Ju fler som engagerar sig i politiska beslut, desto bättre blir förutsättningarna att besluten blir väl underbyggda och förankrade. Därför bjuder vi nu in till tre olika webinarier där du får verktyg och inspiration till att kunna påverka i din närhet.

Läs mer här

Ansök om riksdagshusets flagga

För att uppmärksamma riksdagens demokratijubileum i år har Stiftelsen Sveriges Nationaldag tillsammans med Sveriges riksdag gjort det möjligt för scoutkårer att ansöka om att få en svensk flagga som under en dag har vajat över riksdagshuset. Vill ni ha en unik flagga till er scoutkår? Skicka in er ansökan senast 1 januari 2022.

 

Ansök om en flagga här

Julig utställning i Skåne

Vart kommer vissa jultraditioner ifrån egentligen och varför firar vi jul som vi gör? På Regionmuseet Skåne, i Kristianstad finns en del av svaren. Från den 27:e november kan du se julutställningen ”Nu är det jul. Igen” där du både få lära dig om julkalendrar genom tiderna och testa på en del interaktivt julskoj.

Läs mer här

Nyheter

Senaste nytt om Covid-19

Här har vi samlat all information vi har om coronaläget och de rekommendationer som finns från Folkhälsomyndigheten.

Kommande arrangemang

Treklöver Gilwell – Nya tag

Är det dags för en nytändning? Eller är det dags för en fördjupning i varför du är scout? Är du utbildare, kårfunktionär, ledare på avdelning eller på...

Sparreholm, Sverige

10 sep – 29 maj

Utbildning för Utbildare, Stockholm

Välkommen till Utbildning för Utbildare! Hösten 2021 hålls kurs i Stockholmstrakten. Här får du möjlighet att utveckla dina kunskaper och färdigheter...

Värmdö, Sverige

15 okt – 28 nov

Leda Avdelning Tredelad

Ledarutbildningen Leda avdelning tredelad med Redo för naturen – är kursen för dig som tar eller vill ta ett större ansvar för avdelningen och ditt...

Värmdö, Sverige

22 okt – 15 maj