Upptäck mer som scout

Vi är många som delar känslan av gemenskap, spänning och utveckling. Och det finns alltid mer att upptäcka. Här hittar du spännande scoutäventyr, i Sverige och världen, inspiration till vad ni kan göra på scouterna och allt material du behöver.

Filmen är från storlägret Jamboree17. Följ med på Jamboree26 eller något annat av alla spännande äventyr.

Hitta ditt nästa scoutäventyr i kalendern

"Scouterna betyder gemenskap, äventyr, segling, läger, att sova i skogen, ha kul, få leka, vara sig själv och äta marshmallows."

Eleonor

Rover 19-25 år

Roverscouting utmanar gränser. Du har samlat erfarenheter och väljer vad du vill utveckla vidare. Med ett tydligt färdval och en mentor vid din sida kan roverscouting hjälpa dig att bli den du vill vara.

Inspiration i boken Vägvis

Mer om roverscouting

Utmanare 15-18 år

Upplev äventyr i friluftslivet, engagera dig i samhällsfrågor och knyt nätverk utanför kåren. Som utmanarscout händer mycket i livet. Då är det skönt att koppla bort vardagen med Scouterna.

Inspiration i boken Våga utmana

Mer om utmanarscouting

Äventyrare 12-15 år

Äventyr på riktigt! Åk på läger och träffa scoutkompisar från hela världen. Du lär dig något nytt nästan varje dag och alla får vara med och ta plats. Scouting är inte skola, vi lär genom att göra.

Äventyrarnas handbok

Mer om äventyrarscouting

Upptäckare 10-12 år

Tillsammans med kompisar upplever du äventyr och lär dig nya saker. Som upptäckarscout får du lära dig något nytt nästan varje dag, det är alltid roliga grejer men också sånt som är väldigt bra att kunna.

Boken Upptäckten

Mer om upptäckarscouting

Spårare 8-9 år

Lär dig nya saker och träffa nya kompisar redan från första dagen i Scouterna. Hitta på nästan vad som helst, från att leka nya lekar och bygga kojor i skogen som man kan sova i, till att pyssla och laga mat.

Den stora spårarboken

Mer om spårarscouting

Familjescouting

Familjescouting är ett sätt att möta nya kompisar och uppleva äventyr. Genom Familjescouting får barn under åtta år tillsammans med en eller flera vuxna på ett roligt och lekfullt sätt möta scouting.

Mer om Familjescouting

Scouternas folkhögskola

Mod, makt och verktyg

Väx som person, bredda ditt nätverk och våga dig. På Scouternas folkhögskola får du kraft att förstå dig själv och vad du kan göra. På utbildningar som till exempel Leda patrull eller Värdebaserat ledarskap får du lära dig att leda dig själv och andra.

 

Hitta rätt kurs

Vi finns i världen

Scouter finns i hela världen! Läs mer om vilka världscenter du kan besöka, de två världsorganisationerna, internationella läger och hur du själv kan skapa din egen scoutresa.

Internationell scouting

Kul med märken

Märket påminner om vad du lärt dig och att du har fått vara med om roliga äventyr med dina kompisar.

Märken på din scoutskjorta

Scoutkläder

Vi scouter känns lätt igen när vi bär den blå scoutskjortan eller andra blå scoutkläder. Den officiella scoutdräkten består av en kollektion med flera plagg, i olika modeller och storlekar, för att passa fler. I Scoutshop kan du köpa kläder, utrustning och roliga prylar för att visa att du är scout.

 

Till Scoutshop

Vad vi tycker är viktigt

Scouter är schyssta kompisar. Vi lovar inte att alltid göra allt rätt, men vi lovar att försöka. Våra värderingar uttrycks i scoutlagen som finns med i allt vi gör.

Scoutlag & löfte

Läs om scouting

Tidningen Scout kommer hem till dig i brevlådan fyra gånger om året. Den är full med artiklar och tips om spännande scoutverksamhet – så håll utkik!

Tidningen Scout

Hitta hem

Hjärtat i scouting är det som sker i varje scoutkår. Här möts scouter och ledare i alla åldrar och har kul tillsammans, i sitt lokala samhälle. Här kan du se kontaktuppgifter till din egen scoutkår.

Hitta din kår

Dina uppgifter

Scoutnet är medlemsregistret för direktanslutna scoutkårer. Här kan du bland annat redigera dina uppgifter och anmäla dig till nationella arrangemang och utbildningar. För dig som är scout via NSF eller Equmenia finns medlemsregistret via den organisationen.

Medlemsregistret Scoutnet

Så firar vi

Scouterna har tre högtider som vi firar lite extra under året. Dessa är World Thinking Day, Sankt Georgsdagen och Scouternas fredsdag.

Högtider

SJ-rabatt

Som scout får du rabatt på dina inrikesresor med SJ. Logga in på Scoutnet för att läsa mer och ta del av erbjudandet.

Logga in på Scoutnet