Digitala verktyg

Digitala verktyg

Det finns en uppsjö av olika digitala mötesverktyg tillgängliga idag och det är inte alltid helt lätt att se vart bästa plats att börja är när allt är helt nytt.

Har ni redan ett system som ni använder på er kår idag så är det inget fel i att ni fortsätter arbeta med det.

För er som inte har något system eller inte är vana vid att arbeta med digitala verktyg så kommer här kommer lite tips på hur nu kan tänka med digitala mötesverktyg för era scoutmöten.

Oavsett vilka verktyg ni väljer så är det bra om ni som ledarteam är aktiva administratörer som håller koll på läget även mellan möten så att det inte sprids elaka kommentarer. Sätt upp tydliga regler för er kanal som alla måste förhålla sig till. Hitta en lösning som passar så många som möjligt i gruppen, alla har inte samma ekonomiska eller tekniska möjlighet.

 

Google Hangouts och Microsoft teams

Vi Scouternas E-tjänster kan scoutkårer få tillgång till Microsoft och Googles olika digitala lösningar. Ibland dessa finns digitala mötesverktyg, Microsoft Teams och Google Hangouts. Via Scouternas E-tjänster kan ni koppla ihop lösningarna med Scoutnet. Ni kanske redan idag har kårens e-post via någon av lösningarna och kan då snabbt komma igång med ett mötesverktyg också.

Det finns många olika instruktionsvideos till Google och Microsofts tjänster online att ta hjälp av.

Här hittar du mer stöd kring Scouternas E-tjänster

 

Zoom

Ett system som många skolor och föreläsare använder för digitala möten är Zoom. Zoom är ett mötesverktyg som finns både som gratisversion och betalversion. Den version som är gratis är begränsad till 40 minuter. Det går dock att planera för två möten med en paus för uppgifter emellan.

Zoom har flera bra funktioner, bland annat att det går att räcka upp handen, dela upp i patruller och det finns en chatt. Många av funktionerna som finns lämpar sig bra till ett scoutmöte.

Här kan du lära dig mer om Zoom och deras system

 

Fråga era scouter, framförallt i de äldre åldersgrupperna, vilket system de vill använda. Kanske har de redan en chattgrupp, kanal i något digitalt verktyg eller känner till något som du själv inte hört om innan. Se bara till så att ledarteamet är administratörer och kan se till så att alla följer gruppens regler.

Scouta hemma!

Scouta hemma!

Det är inte alltid så lätt, eller roligt, att behöva sitta hemma och inte kunna träffa kompisar eller gå till skolan eller jobbat.

Scouternas Programgrupp har satt ihop fem olika bingobrickor med förslag på aktiviteter som kan göras hemma. Brickorna har olika teman och det går att välja fritt vad som låter roligt att göra i stunden. Utmana en kompis eller ett syskon och se vem som kan få bingo först!

 

Inomhusbingo 6-9 år 

Fyllt med 25 roliga aktiviteter är det första inomhusbingot som riktar sig mot yngre barn på ca 6-9 år.

Inomhusbingo 10-12 år

Fyllt med 25 mer utmanande aktiviteter är det andra inomhusbingot som riktar sig mot äldre barn på ca 10-12 år.

Pysselbingo

Detta är ett bingo fyllt med lätta, roliga pysselövningar som inte kräver så mycket material eller hjälp från föräldrar.

Kreativtbingo

Det kreativa bingot är lite svårare, men lika roligt,  än pysselbingot och kan kräva lite mer hjälp från föräldrar.

Scoutingbingo

Vill du se hur du kan göra mer scoutiga aktiviteter hemma? Då är detta rätt bingo för dig!

 

Fler tips och idéer!

Fler tips och idéer!