Inspiration och stöd för vart du än ska

Behöver du tips på roliga aktiviteter eller information om hur du kan planera ett scoutmöte? Då kan du sitta still i båten. Här har vi samlat idéer, verktyg och inspiration till dig som är scout, ledare eller aktiv inom kåren.

Ny tidning för dig som blivit scoutledare

När du är ny som scoutledare får du en tidning av oss. Här har vi samlat tips och fakta som vi tror att du har hjälp av längs vägen. Vi berättar om varför vi gör vissa saker, som att leka lekar tillsammans eller åka på hajker och sommarläger. Du får lära dig vilka delar ett vanligt scoutmöte brukar innehålla, varför vi är så mycket utomhus – och vad ledarkollegan menar när hen ber dig hämta tamojen!
Du får tips om utbildningar och stödmaterial riktade till just dig, och om vem du kan vända dig till med frågor. Men kan du inte vänta på tidningen så går det lika bra att läsa eller skriva ut den här.

Läs tidningen

Jag är scout

Här samlar vi mer information till dig som är scout, om olika märken, scoutlagen, vad vi egentligen gör på Scouterna och mer om vår medlemstidning.

Jag är scout
Fyra scoutmärken med demokratibudskap ligger bredvid varandra

Alla våra märken

Här kan du bläddra bland alla Scouternas märken. Du hittar också länkar till märkesplacering, affischer, broschyren Märkbart och mallar för lokala märken.

Scoutmärken

Leda scouting

På leda scouting-sidorna hittar du som är scoutledare det du behöver för att skapa rolig och utvecklande scouting.

Leda scouting

Tips på aktiviteter

Scouternas aktivitetsbank är en fantastisk källa till inspiration och tips för scoutmöten i alla format. Här hittar du lekar, ceremonier och programpass, som passar att göra inomhus, utomhus eller digitalt.

Aktivitetsbanken

Leda scoutkår

Här har vi samlat information om hur du bland annat kan få din kår att växa, introducera nya ledare samt vilka e-tjänster som används inom Scouterna.

Leda scoutkår

Kommunicera Scouterna

Om vi tillsammans lyckas kommunicera scouting utåt på ett enhetligt och engagerande sätt når vi lättare farm med våra budskap, har lättare att uppnå våra verksamhetsmål och kan lättare påverka samhället och världen. Läs mer om våra tips och trix.

Kommunicera Scouterna

Scouting internationellt

Scouterna finns över hela världen! Läs mer om vilka världscenter du kan besöka, de två världsorganisationerna, internationella läger och hur du själv kan skapa din egen scoutresa.

Internationell scouting

Trygga möten

Alla barn har rätt till en trygg fritid! I Scouterna ska alla unga uppleva en trygg och säker verksamhet. Vi arbetar förebyggande genom ledarutbildningar och material för barn och unga samt genom att erbjuda stöd och rådgivning till scoutkårer och föräldrar när något inträffar. Det är obligatoriskt för alla scoutledare att utbilda sig i Trygga möten.

Trygga Möten

Dokumentbiblioteket

I vårt dokumentbibliotek kan du söka och ladda ner allt ifrån programmaterial, protokoll och övriga dokument som är viktiga för dig som scout, ledare eller kår.

Dokumentbibliotek