Nyhet13 april 2022

Uttalande från Scouterna angående situationen på Vässarö

Den senaste tiden har flera funktionärer vittnat om dåliga arbetsförhållanden på Vässarö. Scouterna har en löpande dialog med Stockholms scoutdistrikt angående detta.

Den senaste tiden har flera funktionärer vittnat om dåliga arbetsförhållanden på Vässarö. Scoutverksamheten på Vässarö drivs av Stockholms scoutdistrikt, som arbetar aktivt med att reda ut vad som hänt.

För Scouterna är trygghet en grundpelare som ska genomsyra hela vår verksamhet. Sedan 2005 arbetar vi aktivt med metoden Trygga möten, för att i alla led kunna erbjuda en miljö som är trygg, säker och fri från övergrepp och kränkningar. Och för att kunna erbjuda våra ledare stöd när något händer.

– Vi tar funktionärernas berättelser på största allvar och har en löpande dialog med Stockholms scoutdistrikt. Vi har stort förtroende för att distriktets styrelse hanterar det här på ett bra sätt, säger Scouternas generalsekreterare Anna-Karin Hennig.

Liknande nyheter

09 okt 2024

Ta hand om dig själv

Vi vill att du ska trivas hos oss och dessutom ha riktigt kul. En mentor och en bra introduktion är två steg på vägen.

24 sep 2024

De är en Hållbar scoutkår: ”Det måste inte kräva massor”

För snart ett år sedan lanserade Scouterna certifieringen Hållbar scoutkår. Scoutkåren Engelbrekt i Göteborg är en av kårerna som har fått den.

22 aug 2024

21-åriga scouter fixade festival – “Vi ville stärka den lokala gemenskapen”

Scouterna Peter Baho, Tony Asber, Aboud Waratheh och Roberto Touma träffades alla på scouterna när de var små. I lördags arrangerade de 21-åriga...