Nyhet13 april 2022

Uttalande från Scouterna angående situationen på Vässarö

Den senaste tiden har flera funktionärer vittnat om dåliga arbetsförhållanden på Vässarö. Scouterna har en löpande dialog med Stockholms scoutdistrikt angående detta.

Den senaste tiden har flera funktionärer vittnat om dåliga arbetsförhållanden på Vässarö. Scoutverksamheten på Vässarö drivs av Stockholms scoutdistrikt, som arbetar aktivt med att reda ut vad som hänt.

För Scouterna är trygghet en grundpelare som ska genomsyra hela vår verksamhet. Sedan 2005 arbetar vi aktivt med metoden Trygga möten, för att i alla led kunna erbjuda en miljö som är trygg, säker och fri från övergrepp och kränkningar. Och för att kunna erbjuda våra ledare stöd när något händer.

– Vi tar funktionärernas berättelser på största allvar och har en löpande dialog med Stockholms scoutdistrikt. Vi har stort förtroende för att distriktets styrelse hanterar det här på ett bra sätt, säger Scouternas generalsekreterare Anna-Karin Hennig.

Liknande nyheter

26 mar 2024

Unga med mod att förändra

Scoutledaren Ebba Sandblad Tufvesson 24 år från Huskvarna uppmärksammas för sitt ledarskap – hon är en av tio unga ledare som kan komma att få ta emot...

25 mar 2024

Peppig tidning välkomnar nya scoutledare 

Nu blir det ännu roligare och enklare att börja som scoutledare! Snart får nämligen alla nya ledare en peppig tidning i brevlådan - proppfylld av bra...

19 mar 2024

Redo för ett tidigt vårskrik? AAAAAH, vi ökar för 10:e året i rad!  

Det är sant! Nu är vi 81 933 medlemmar i 1008 scoutkårer i Scouterna. Under 2023 ökade medlemsantalet med 1370 scouter – eller 1,7 procent.