Pressmeddelande22 juni 2022

40 dagar kvar till Jamboree22 – Sveriges största ungdomsläger

Efter flera år av planering är det nu snart dags för Scouternas stora läger Jamboree22. 11 000 deltagare från 400 scoutkårer runt om i Sverige, kommer tillsammans med internationella gäster, att samlas i Norra Åsum utanför Kristianstad mellan 30 juli till 6 augusti, för att uppleva äventyr, utmana sig själva och lära känna nya vänner.

Efter flera år av planering är det nu snart dags för Scouternas stora läger Jamboree22. 11 000 deltagare från 400 scoutkårer runt om i Sverige, kommer tillsammans med internationella gäster, att samlas i Norra Åsum utanför Kristianstad mellan 30 juli till 6 augusti, för att uppleva äventyr, utmana sig själva och lära känna nya vänner.

Jamboree22 är den stora mötesplatsen i landet för unga scouter mellan 10-18 års ålder. Utöver äventyr, lek och annat roligt diskuteras även viktiga samhällsfrågor som demokrati, fred och klimat. Årets tema är ”Drömmen om en hållbar värld”. Scouternas stora jamboree arrangeras normalt var fjärde år, och årets jamboree var egentligen planerad till sommaren 2021, men fick skjutas upp som en följd av pandemin.

- Att komma till Jamboree22 blir som att kliva in i en magisk värld, berättar Julia Hemmendy, tidigare ung talesperson inom Scouterna och numera pressansvarig för Jamboree22. Du känner direkt att det här är en plats där du vill vara. Det sjuder av aktivitet, kreativitet och en positiv atmosfär. Du hör musik, samtal, diskussioner och skratt på många olika dialekter och språk. Det är som om lägerområdet hela tiden utvecklar sig och växer med dig.

- Det är en oerhört häftig upplevelse att få delta i en jamboree, och för många är lägerupplevelsen starten på ett fortsatt samhällsengagemang, säger Elin Jungevi, Jamboreechef. Våra unga scouter kommer att träffa ungdomar från hela landet och skaffa sig vänner för livet.

  Spännande gäster – och media välkomnas

  Under de dagar som Jamboree22 pågår kommer programmet att var fullspäckat med aktiviteter, seminarier, diskussioner och mycket annat. Dessutom kommer en rad gäster att besöka lägret, bl a politiker och andra beslutsfattare. Listan över exakt vilka gäster som kommer och när är ännu inte helt klar. Media kommer att informeras efter hand som gästlistan blir konfirmerad.

  Representanter från media är välkomna att besöka lägret. Ett särskilt presskansli kommer att finnas, bestående av Scouternas unga talespersoner som kommer att bistå med information och annat vid behov.

  Jamboree22 arrangeras av Scouterna i samarbete med Kristianstad kommun, Event in Skåne och Sparbanken Skåne.

  Kontakt med lokal scoutkår

  Vi bistår gärna med kontaktuppgifter till de 400 lokala scoutkårerna runt om i landet som deltar i Jamboree22. Kontakta Julia Hemmendy nedan för kontaktuppgifter i er region.

  Faktablad om Jamboree22 bifogas!

  För ytterligare information:

  Julia Hemmendy, pressansvarig för Jamboree22

  Epost: julia.hemmendy@scouterna.se

  Tel: 0702643374

  Ladda ner

  Liknande pressmeddelanden

  23 maj 2023

  50 000 ungdomar från 167 länder åker på jätteläger i Sydkorea – över 2000 svenska scouter deltar

  I augusti åker över 2000 svenska scouter till Sydkorea för att uppleva ett av världens största läger: Världscoutjamboree. Under knappt två veckor...

  16 mar 2023

  Rekordstor ökning i Scouterna – är nu över 80 000 medlemmar

  Scouterna växer för nionde året i rad och har nu över 80 500 medlemmar i över 1000 kårer. Under 2022 ökade medlemsantalet med hela 4047 scouter –...

  07 mar 2023

  Friluftsliv ska bryta utanförskap i nytt projekt

  Tusentals barn och unga från utsatta områden ska få uppleva friluftslivets positiva effekter. Scouterna, Friluftsfrämjandet och Mentor Sverige ska...