Pressmeddelande3 augusti 2022

Ännu fler deltagare och politiker till Scouternas storläger

Ännu fler scouter och ännu fler nyfikna barn och politiker. När Scouternas läger Jamboree22 nu går in i andra halvlek ökar takten.

Fler scouter och fler nyfikna barn och politiker. När Scouternas läger Jamboree22 nu går in i andra halvlek ökar takten.

Med omkring 11 000 deltagare är Scouternas storläger Jamboree22 redan Sveriges största ungdomsläger. På onsdagen anslöt ännu fler när ytterligare drygt 500 scouter och ledare kom för att delta veckan ut. Bland dem finns Morlanda scoutkår och scouten Idun, 13 år:

– Jag var på Jamboree 2017 också. Det är alltid spännande att vara här. Man träffar alltid nya vänner, säger hon.

Utöver lägerdeltagarna kommer hundratals personer på besök till Jamboree22 – varje dag. På torsdag väntas bland annat omkring 110 barn från Kristianstad och Skurup. Barnen är inte scouter sedan tidigare, och kommer med fritidspedagoger, fältsekreterare och andra vuxna. På plats möts de upp av Scouternas funktionärer.

– Vi vill att fler ska få en scoutupplevelse och se vad Scouterna är, det är jätteviktigt. De kommer delta i program och aktiviteter precis som de andra deltagarna, säger Scouternas projektkoordinator Lisa Karlsson.

Bland de vuxna besökarna som väntas på torsdag finns socialdemokraten och EU-parlamentarikern Heléne Fritzon, och liberalen och riksdagsledamoten Jakob Olofsgård. De tas emot av Scouternas unga talespersoner, som också leder dem genom en paneldebatt.

–Vi ska prata om ungas engagemang. I panelen kommer det också finns scouter i åldern 12–15. De och politikerna ska samtala om sitt engagemang och vad det har betytt för dem, säger talespersonen Kent Ruilong Fjalar Szabó-Do, 18 år.

Annat som händer på Jamboree22 på torsdag:

  • Workshop om hållbart engagemang
  • Demokratiutbildning för unga scouter
  • Sing along-bio för 12–15-åringar
  • Återträff för scouter med internationellt engagemang
  • Disko för 10–12-åringar

Och mycket mer.

Vill du komma i kontakt med en scoutkår från ert upptagningsområde som deltar på lägret?

Kontakta Julia Hemmendy nedan för kontaktuppgifter till scoutkår i er region.

Ladda ner

Liknande pressmeddelanden

20 nov 2022
16 nov 2022

Scouternas Demokratijamboree – ett av Sveriges största demokratiska möten för unga

I helgen samlas nästan tusen scouter på Stockholms universitet för att delta under Demokratijamboree och Scouternas stämma. ” – Vi samlar...

06 aug 2022

Avslut på sommarens största ungdomsläger Jamboree22 – kungen gjorde raketen

Efter åtta dagars fartfyllda upptåg för unga i åldrarna 10 till 18, är de lokala scoutkårerna på väg hem. Från kubbturnering till...