Pressmeddelande15 juli 2022

Artisten Frans släpper officiell lägerlåt till Scouternas Jamboree22

Scouternas stora sommarläger Jamboree22 samlar 11 000 scouter i Norra Åsum utanför Kristianstad. Den nya officiella lägerlåten har skapats och sjungs av Frans: “Jag ville skriva en energisk och taggande låt med budskapet att framtiden bär hopp.” Låten, ”In the future, I believe” släpps idag.

Scouternas stora sommarläger Jamboree22 samlar 11 000 scouter i Norra Åsum utanför Kristianstad. Den nya officiella lägerlåten har skapats och sjungs av Frans: “Jag ville skriva en energisk och taggande låt med budskapet att framtiden bär hopp.” Låten, ”In the future, I believe” släpps idag.

Scouter från tio länder och tre kontinenter kommer peppas i sommar av Frans med hans nya låt “In the future, I believe” som är skriven för Jamboree22.

- Jag ville skriva en energisk och taggande låt med budskapet att framtiden bär hopp, berättar Frans Jeppsson Wall. Det känns fint att ha fått möjligheten att delta i, och ge alla deltagare på Jamboree22, en låt som är deras som de kan skapa minnen till.

Frans är känd för sitt bidrag “If I were sorry” som vann den svenska Melodifestivalen 2016 och kom på femteplats i Eurovision Song Contest. Han slog igenom redan 2006 med "Who´s da man," en hyllningslåt till Zlatan Ibrahimovic inför fotbolls-VM 2006. Han sjöng även EM-låten för herrfotboll 2008. Nu har han skapat låten “In the future, I believe” tillsammans med Petter Claeson.

Scouternas tidigare storläger, Jamboree17, hade en lägerlåt som fick nästan 100,000 lyssningar på Spotify. Jamboree22s lägerlåt skiljer sig genom att ha engelsk text och inkluderar referenser som inte bara passar scouting.

- Jag vill att alla ska känna trycket, glädjen, gemenskapen & främst bara leva i nuet.

Låten släpps på alla plattformar fredagen 15/7.

Information om Jamboree22:

Scouter från mer än 400 lokala scoutföreningar runt om i Sverige samlas i Norra Åsum utanför Kristianstad, och tillsammans med internationella gäster skapas Kristianstads näst största tätort med 11,000 scouter. Över 360 scouter från andra länder kommer närvara, bland annat från Ukraina, USA, Tjeckien och Storbritannien. Tema för lägret är “Drömmen om en hållbar värld.”

Ett faktablad om Jamboree22 bifogas.

Ladda ner

Liknande pressmeddelanden

26 sep 2023

Var tredje toppolitiker har varit scout – ”gör ens frihet mycket större”

Var tredje kommunalråd har varit scout, det visar en undersökning från Scouternas medlemstidning Tidningen Scout. I en enkät svarar 33 procent av de...

20 sep 2023

KFUM och Scouternas almanacka fyller 80 år – “Tidlös och modern på samma gång”

KFUM och Scouternas almanacka fyller 80 år. Sedan 1945 har almanackans naturnära bilder klätt hem och skolor över hela Sverige. Berättelsen i bilderna...

21 aug 2023

Ett äventyr utöver det vanliga – nu är alla svenska scouter tillbaka i Sverige

Den 25:e väldsscoutjamboreen i Sydkorea blev ett äventyr utöver det vanliga. Efter en minnesvärd resa har nu alla svenska scouter kommit tillbaka hem...