Pressmeddelande20 november 2022

Delat ordförandeskap, en framgångssaga för Scouterna – Ida Texell, kommundirektör i Upplands-Bro kommun, och Viktor Lundqvist, projektledare Trollhättan Energi, får fortsatt förtroende av Scouternas stämma

Scouternas stämma röstade idag fram en ny förbundsstyrelse – Ida Texell och Viktor Lundqvist får fortsatt förtroende att axla det delade ordförandeskapet för en av Sveriges största barn- och ungdomsrörelser, med 75 500 medlemmar. Totalt valdes fem nya medlemmar in i Scouternas styrelse vid stämman på Stockholms universitet.

Scouternas stämma röstade idag fram en ny förbundsstyrelse – Ida Texell och Viktor Lundqvist får fortsatt förtroende att axla det delade ordförandeskapet för en av Sveriges största barn- och ungdomsrörelser, med 75 500 medlemmar. Totalt valdes fem nya medlemmar in i Scouternas styrelse vid stämman på Stockholms universitet.

Ida Texell är kommundirektör i Upplands-Bro kommun och har en gedigen erfarenhet av styrelseuppdrag inom civilsamhället, bland annat som styrelseordförande inom Bilkåren, Folk och Försvar och Locker Room Talk. Nu väntar ytterligare två år som ordförande hos Scouterna.

– Scoutrörelsen gör världen bättre och utbildar unga världsförbättrare. Ledarskap handlar om mod och handlingskraft ta ställning för en hållbar värld. Vi behöver stå upp för demokratin, vår öppenhet, mänskliga fri- och rättigheter. Scouterna är en sammanfogande och samhällsbärande rörelse som ser till att vi samlas och möts i samtalet om demokratin men som också tar ställning för barn och unga som rättighetsbärare, säger Ida Texell.

Viktor Lundqvist, omvald ordförande och projektledare vid Trollhättan Energi, ser det delade ordförandeskapet hos Scouterna som en möjlighet att arbeta hållbart inom rörelsen och att Scouterna kan fortsätta att bidra till en positiv samhällsutveckling för barn och unga.

– Vi vill fortsätta att stärka Scouternas roll i samhället, som en rörelse av och för unga mot en bättre värld. Vi är övertygade om att barn och unga som får möjlighet att ta ansvar och får stöttning av vuxna blir världsförbättrare, säger Viktor Lundqvist.

Nyvalda styrelsemedlemmar:
Albin Junhede, Veberöds scoutkår (International Commissioner)
Erica Karlsson, Wasakåren (ledamot)
Linda Hjort, Hvitfeldts scoutkår (ledamot)
Nina Falkstrand, Turinge scoutkår (ledamot)
Teo Elmfeldt, Scoutkåren Mälarscouterna (ledamot)

Omvalda styrelsemedlemmar
:
Ida Texell, Sollentuna Norra scoutkår (ordförande)
Viktor Lundqvist, Trollhättan Scoutkår (ordförande)
Linn Ternefors, Västerviks scoutkår (International Commissioner)
Dimitrij Aleshkov, Helsingborgs scoutkår (ledamot)

För med information kontakta:

Ellakarin Mäki, presskommunikatör, 072 - 071 02 11, ellakarin.maki@scouterna.se

Ladda ner

Liknande pressmeddelanden

26 sep 2023

Var tredje toppolitiker har varit scout – ”gör ens frihet mycket större”

Var tredje kommunalråd har varit scout, det visar en undersökning från Scouternas medlemstidning Tidningen Scout. I en enkät svarar 33 procent av de...

20 sep 2023

KFUM och Scouternas almanacka fyller 80 år – “Tidlös och modern på samma gång”

KFUM och Scouternas almanacka fyller 80 år. Sedan 1945 har almanackans naturnära bilder klätt hem och skolor över hela Sverige. Berättelsen i bilderna...

21 aug 2023

Ett äventyr utöver det vanliga – nu är alla svenska scouter tillbaka i Sverige

Den 25:e väldsscoutjamboreen i Sydkorea blev ett äventyr utöver det vanliga. Efter en minnesvärd resa har nu alla svenska scouter kommit tillbaka hem...