Pressmeddelande20 november 2022

Delat ordförandeskap, en framgångssaga för Scouterna – Ida Texell, kommundirektör i Upplands-Bro kommun, och Viktor Lundqvist, projektledare Trollhättan Energi, får fortsatt förtroende av Scouternas stämma

Scouternas stämma röstade idag fram en ny förbundsstyrelse – Ida Texell och Viktor Lundqvist får fortsatt förtroende att axla det delade ordförandeskapet för en av Sveriges största barn- och ungdomsrörelser, med 75 500 medlemmar. Totalt valdes fem nya medlemmar in i Scouternas styrelse vid stämman på Stockholms universitet.

Scouternas stämma röstade idag fram en ny förbundsstyrelse – Ida Texell och Viktor Lundqvist får fortsatt förtroende att axla det delade ordförandeskapet för en av Sveriges största barn- och ungdomsrörelser, med 75 500 medlemmar. Totalt valdes fem nya medlemmar in i Scouternas styrelse vid stämman på Stockholms universitet.

Ida Texell är kommundirektör i Upplands-Bro kommun och har en gedigen erfarenhet av styrelseuppdrag inom civilsamhället, bland annat som styrelseordförande inom Bilkåren, Folk och Försvar och Locker Room Talk. Nu väntar ytterligare två år som ordförande hos Scouterna.

– Scoutrörelsen gör världen bättre och utbildar unga världsförbättrare. Ledarskap handlar om mod och handlingskraft ta ställning för en hållbar värld. Vi behöver stå upp för demokratin, vår öppenhet, mänskliga fri- och rättigheter. Scouterna är en sammanfogande och samhällsbärande rörelse som ser till att vi samlas och möts i samtalet om demokratin men som också tar ställning för barn och unga som rättighetsbärare, säger Ida Texell.

Viktor Lundqvist, omvald ordförande och projektledare vid Trollhättan Energi, ser det delade ordförandeskapet hos Scouterna som en möjlighet att arbeta hållbart inom rörelsen och att Scouterna kan fortsätta att bidra till en positiv samhällsutveckling för barn och unga.

– Vi vill fortsätta att stärka Scouternas roll i samhället, som en rörelse av och för unga mot en bättre värld. Vi är övertygade om att barn och unga som får möjlighet att ta ansvar och får stöttning av vuxna blir världsförbättrare, säger Viktor Lundqvist.

Nyvalda styrelsemedlemmar:
Albin Junhede, Veberöds scoutkår (International Commissioner)
Erica Karlsson, Wasakåren (ledamot)
Linda Hjort, Hvitfeldts scoutkår (ledamot)
Nina Falkstrand, Turinge scoutkår (ledamot)
Teo Elmfeldt, Scoutkåren Mälarscouterna (ledamot)

Omvalda styrelsemedlemmar
:
Ida Texell, Sollentuna Norra scoutkår (ordförande)
Viktor Lundqvist, Trollhättan Scoutkår (ordförande)
Linn Ternefors, Västerviks scoutkår (International Commissioner)
Dimitrij Aleshkov, Helsingborgs scoutkår (ledamot)

För med information kontakta:

Ellakarin Mäki, presskommunikatör, 072 - 071 02 11, ellakarin.maki@scouterna.se

Ladda ner

Liknande pressmeddelanden

15 maj 2024

Scouten Siri ska representera en halv miljon unga i FN i klimat- och miljöfrågor

Scouten Siri Ankarfors blir LSU:s ungdomsrepresentant i FN för klimat- och miljöfrågor. Under två år ska hon representera Sveriges unga, samarbeta med...

19 mar 2024

Scouterna ökar för 10:e året i rad – ”Äventyr och natur istället för skärmtid”

Scouterna ökar för tionde året i rad och har nu 81 933 medlemmar i 1008 scoutkårer. Under 2023 ökade medlemsantalet med 1370 scouter – eller 1,7...

14 mar 2024

Scouterna presents Julius Kramer as candidate for the World Scout Committee

In August, the World Organization of the Scout Movement (WOSM) will elect a new composition of 12 members to the World Scout Committee. Scouterna...