Pressmeddelande10 januari 2024

Han är Scouternas nya kommunikationschef

Scouterna välkomnar Theo Hammar som ny kommunikationschef. Theo Hammar har gedigen och bred erfarenhet inom kommunikation och ledarskap. Som kommunikationschef hos Scouterna kommer Theo Hammar att fortsätta arbetet med att utveckla varumärket för att tillgängliggöra Scouternas organisation och verksamhet för både individ och samhälle.

Scouterna välkomnar Theo Hammar som ny kommunikationschef. Theo Hammar har gedigen och bred erfarenhet inom kommunikation och ledarskap. Han har tidigare arbetat på Dansens Hus, Brandskyddsföreningen och som kommunikationschef på Studiefrämjandet.

– Vi har vind i seglen! Fler och fler barn och unga vill börja på Scouterna. Med hjälp av Theos erfarna ledarskap kommer kommunikationsarbetet styras med en stabil och trygg hand, säger Johan Pettersson, en av Scouternas generalsekreterare.

Som kommunikationschef hos Scouterna kommer Theo Hammar att fortsätta arbetet med att utveckla varumärket för att tillgängliggöra Scouternas organisation och verksamhet för både individ och samhälle.

– Jag ser fram emot att få lära känna hela organisationen på djupet och få bidra till att förstärka den positiva rörelse som Scouterna redan är inne i. Det är ett ärofyllt och meningsfullt uppdrag att få bidra till att ge unga möjlighet att både utmanas och utvecklas i en trygg miljö, säger Theo Hammar.

Theo Hammar tillträdde på tjänsten den 8 januari 2024. I rollen som kommunikationschef ansvarar han för Scouternas kommunikations- och insamlingsarbete.

I Scouterna formas barn och unga av äventyr. De som sker ute i naturen men också de som sker inom barn och unga när de upptäcker, utmanar och hittar mod tillsammans. Idag är Scouterna över 80 000 barn och vuxna i 245 av landets 290 kommuner. En partipolitiskt och religiöst obunden riksorganisation för nästan ett tusen scoutkårer – från Gällivare i norr till Trelleborg i söder.

Ladda ner

Liknande pressmeddelanden

22 feb 2024

Idag är det: Alla scouters dag – “Miljontals scouter firar internationell vänskap”

Den 22 februari varje år firar scouter över hela världen Alla scouters dag – en dag att uppmärksamma internationell vänskap. ”Scouting skapar...

22 feb 2024

Idag är det: Alla scouters dag – “Miljontals scouter firar internationell vänskap”

Den 22 februari varje år firar scouter över hela världen Alla scouters dag – en dag att uppmärksamma internationell vänskap. ”Scouting skapar...

06 dec 2023

Scouten Joy Bartoli är Årets volontär 2023

Scouten Joy Bartoli från S:t Maria Eskilstuna scoutkår har utsetts till Årets volontär 2023 av den ideella verksamheten Volontärbyrån. Joy får...