Pressmeddelande3 maj 2022

Över 1000 unga har utbildats i värdebaserat ledarskap av Scouterna

På Scouternas Folkhögskola utbildas dagens och framtidens ledare i värdebaserat ledarskap. Onsdagen den 4 maj kommer årets 44 deltagare att erhålla ett diplom av H.M. Konungen vid en ceremoni på Kungl. Slottet.

På Scouternas Folkhögskola utbildas dagens och framtidens ledare i värdebaserat ledarskap. Onsdagen den 4 maj kommer årets 44 deltagare att erhålla ett diplom av H.M. Konungen vid en ceremoni på Kungl. Slottet.

– Utbildningen har gett mig en helt ny insikt om hur jag ska agera som ledare i framtiden, berättar Luise Schwarz, som nyligen avslutat utbildningen. Jag har lärt mig hur jag ska ta emot och hur jag ska ge feedback, undvika missförstånd och konflikter. Nyckeln till detta är naturligtvis bra kommunikation. Utbildningen har varit rolig, känslosam och framför allt utmanade. Och utan utmaningar växer man ju inte.

Utbildningen Värdebaserat ledarskap utbildar dagens och nästa generations ledare och handlar om att lära sig att leva som man lär, att stå upp för sina värderingar och kunna agera utifrån dem i vardagens alla beslut som en god förebild. Utbildningen ger unga ledare mellan cirka 20 och 25 år ökad självkännedom, nya perspektiv, insikter och kompetens att leda sig själv och andra. Under utbildningen tränas deltagarna i att leda grupper, leda för mångfald, och att leda med vinst och värderingar.

Deltagarna har under utbildningen förstärkt sin ledarskapskompetens genom upplevelsebaserat lärande och med stöd från erfarna ledare från näringslivet som agerat mentorer. Bakom utbildningen står Scouternas folkhögskola i tätt samarbete med näringslivet och med stöd av Konungens Stiftelse Ungt Ledarskap.

Vid ceremonin på Kungl. Slottet kommer den 1000e deltagaren sedan starten 2007 att motta sitt diplom från kungens hand. Totalt har nu 1 014 unga ledare från olika delar av den ideella sektorn gått utbildningen.

– För oss i Scouterna är det centralt med värdebaserat ledarskap, och det är med stolthet vi ser på alla de ungdomar som nu utbildar sig till att bli samhällets framtida ledare och världsförbättrare. Vår syn på ledarskap utgår alltid från värderingarna om mod, omtanke och handlingskraft, vilket är särskilt viktigt i en föränderlig tid, säger Anna-Karin Hennig, generalsekreterare på Scouterna.

Platsen för ceremonin är Kungl. Slottet i Stockholm, onsdagen den 4e maj, kl 14.00-16.00.

Ackreditering media:
Media är varmt välkomna att närvara för rapportering och intervjuer med stipendiaterna. Kontakta: André Moritz andre.moritz@junopr.se, 070-745 05 47

För mer information kontakta:

Sara Nilsson

Projektledare, Värdebaserat ledarskap

Scouternas folkhögskola,

Mobil: +46 73 917 26 98

Liknande pressmeddelanden

17 maj 2022

H.M. Konungen till Norrköping för samtal om ledarskap i kris och konflikt

Torsdagen den 19 maj hålls ett seminarium i Norrköping där unga och etablerade ledare från hela landet möts för att diskutera ledarskap i ett osäkert...

24 mar 2022

Scouterna ökar – för åttonde året i rad

Scouterna växer för åttonde året i rad! Under 2021 växte Scouternas medlemsantal med 1447 scouter till 76 516. Framgången beror bland annat på ett...

21 feb 2022

Scouter över hela världen uppmärksammar klimatfrågan

Scouternas dag 22 februari Den 22:e februari varje år firar scouter över hela världen World Thinking Day. I år uppmärksammas särskilt globala...